El Centre del Carme participa a la 11a edició d’Obert València

El Consorci de Museus i el Centre del Carme formen part un any més d’Obert València, un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana, que celebra el seu 11è aniversari del 22 al 29 de setembre.

L’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura la temporada amb aquesta setmana cultural que ofereix una visió real i tangible de la situació artística actual i que en aquesta 11a edició compta amb un total de 19 espais expositius, entre els que està de nou el Centre del Carme.

“Des del Centre del Carme treballem per fer accessible la cultura contemporània a la ciutadania i en aquest sentit connectem amb Obert València perquè tenim la mateixa missió: que l’art contemporani aconsegueixi enderrocar fronteres i sigui visible a totes les persones igual”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont.

Obert València proposa una setmana completa d’actes culturals, obertura de galeries fora del seu horari habitual, xerrades, trobades, rutes i activitats que connecten el públic amb artistes i galeristes, donant visibilitat al panorama artístic i cultural valencià.

La participació del CCCC a Obert València

L’àmplia oferta d’art contemporani d’Obert València estarà disponible a partir del divendres 22 de setembre a les diferents galeries de la ciutat, així com a la Sala Zero del Centre del Carme, que exposarà obra dels tres espais que no tenen seu a València : la galeria castellonenca Espai Nivi Collblanc, i les alacantines Isabel Bilbao, ubicada a Xàbia i Casa Bancal, a Altea.

Espai Nivi Collblanc presenta l’exposició ‘Connexions, xarxes i desafiaments’, comissariada per Alejandro Mañas, que aplega les obres de Mónica Jover Blanco, Juan Falcon García i Juan R. Mejía. La mostra posa atenció en com les persones i les comunitats estan interconnectades i com les seves accions i decisions tenen un impacte en els altres, així com sobre els desafiaments relacionats amb la privadesa, la desinformació, la dependència tecnològica i la desconnexió i despoblació de les àrees rurals.

La galeria Casa Bancal, situada a Altea, mostra al CCCC un monogràfic de l’artista Eduardo Infante, que viu i treballa a Alacant sota el títol ‘La pintura del futuro. Capítol II’. L’exposició, comissariada per Jaime Pérez Zaragozi, reuneix 50 llenços acompanyats d’una sèrie de composicions musicals de l’autor en què aprofundeix la intemporalitat de l’art, obrint el debat amb l’espectador.

Finalment, la galeria xabienca Isabel Bilbao mostrarà l’obra Passing Through, de María Muñoz Torregrosa, en què el fil torna a ser el gran protagonista. L’artista escull el títol del poema i tema musical de Leonard Cohen per titular aquesta sèrie, on reflecteix el pas per la vida i el flux entrellaçat d’emocions.

Un any més, el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, forma part del jurat dels premis de la Conselleria de Cultura a la ‘Millor Exposició’, en representació de la directora general de Patrimoni Cultural, Pilar Tébar, i de l’Ajuntament de València a l’Artista Destacat. Amb Pérez Pont, la resta del jurat està format per Nuria Enguita, directora de l’IVAM; Marta López Ricarte, directora del Museu de la Ciutat; Ángels Miralda, crítica i comissària d’exposicions; i Julia Morandeira, comissària, investigadora, docent i directora de KADIST París.

També dins la celebració d’Obert València s’atorgaran les adquisicions de diferents col·leccions com les habituals de la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, l’empresa Gandia Blasco, Makma i la Fundació Juan José Castellano Comenge, la Fira Mart, de Castelló, la Col·lecció Kells i la col·lecció L’Escala i aquesta edició se suma la de Biohub Life Science Art Colletion.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: