El ADDA retrà homenatge al mestre Jesús Mula Martínez durant el concert “Músiques de llum”

L’Auditori de la Diputació d’Alacant retrà homenatge al mestre Jesús Mula Martínez durant el concert “Músiques de llum” en el qual s’estrenarà Etnacila, un dels últims treballs de compositor alacantí. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 25 de setembre i també inclourà obres d’altres grans intèrprets a càrrec de l’orquestra ADDA · Simfònica i Josep Vicent.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha avançat que l’ADDA descobrirà una placa dedicada a l’autor en reconeixement a la seva destacada trajectòria i en agraïment a la seva dedicació en pro que Alacant fos considerada una regió de prestigi i tingués una orquestra professional amb un projecte ambiciós i de gran importància. L’acte es durà a terme al hall de la planta principal el mateix dissabte, moments abans del concert, que començarà a les 20:00 hores.

La titular de Cultura ha explicat que des de la Diputació d’Alacant “seguirem recordant i honorant a un els grans referents de la música alacantina i, per això, hem volgut que el seu nom estigui present de forma permanent en aquest Auditori, pel que tant va fer amb la seva aportació com a patró de la Fundació ADDA “. La diputada ha recordat també que “des del primer moment Jesús Mula va donar suport aquest projecte amb l’interès posat en fomentar un espai cultural de primer nivell a Alacant i donar suport a la formació de l’orquestra simfònica professional ADDA · Simfònica”.

Encara que al principi “Músiques de llum” no va ser programat com a homenatge, la mort de Jesús Mula el passat mes de juliol va convertir Etnacila en la seva obra pòstuma i l’audició en un concert tribut dedicat a la seva destacada trajectòria. Emmarcat en el Festival Contemporani d’Alacant, l’acte oferirà, a més, les peces Dies de Clar de Ximo Cano, Litha de J. Vicent Egea i Petrushka d’Igor Stravinsky.

Nascut a Rafal, Jesús Mula va ser clarinetista, professor, compositor i director d’orquestra, així com a patró de la Fundació de la CV ADDA des 2015. El que va ser deixeble predilecte d’Oscar Esplà, amb qui el va unir una entranyable amistat, va obtenir per oposició plaça a la banda Municipal d’Alacant i posteriorment al Conservatori Superior de música “Oscar Esplà” d’Alacant com a professor titular, arribant a ser el seu director de 1986 fins a 1993. en la seva faceta de director de banda de música, va rebre importants distincions en nombrosos certàmens regionals i nacionals, i va ser membre de jurats en oposicions, certàmens de bandes, corals i concursos de composició musical.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: