El 90% de la població de la Comunitat Valenciana es desinfecta les mans amb freqüència i el 85% fa servir la màscara de manera habitual

Nou de cada 10 persones es desinfecta o es renta les mans amb regularitat i el 85% fa servir mascareta el màxim temps possible, segons reflecteix la catorzena onada de l’enquesta elaborada pel grup de treball Data Science for COVID-19, dirigit per la comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, Núria Oliver.

“La ciutadania ja va ser un exemple de responsabilitat en els moments més durs de la pandèmia, amb un elevat seguiment de les mesures de confinament, i ara torna a demostrar un alt compromís en el compliment de les mesures de prevenció”, ha indicat la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

“En tot cas, no podem baixar la guàrdia”, ha afegit Berenguer, “cal recordar que el virus segueix entre nosaltres i per mantenir-lo sota control és fonamental la implicació de tots, ser constants i seguir les indicacions d’higiene de mans, de distància interpersonal, usar mascareta, així com mantenir els espais ventilats “.

Comportaments per evitar contagis

L’enquesta també mostra el seguiment d’altres comportaments socials àmpliament estesos dirigits a prevenir contagis. D’aquesta manera, el 83% de la població evita les situacions que puguin portar a una trobada amb un elevat nombre de persones i el 75% no saluda donant la mà, petons o abraçades a persones amb les que no conviu. També el 75% dels consultats manifesta que manté un distanciament físic interpersonal de, al menys, 1,5 metres i un 68% assenyala que limita el nombre de persones amb les que té contacte proper.

Les respostes mostren un elevat ús de l’transport individual, de manera que el 71% fa servir el cotxe propi, mentre que el 55% es desplaça habitualment a peu, davant el 20% que ho fa en transport públic. Gairebé el 8% ha recorregut a la bicicleta o el patinet, tot just el 4,6% ha triat el taxi o vehicles de lloguer amb conductor (VTC) i un 1,3% diu que no s’ha desplaçat fora de la llar.

Pel que fa a les activitats que ofereixen més seguretat, el 79% dels enquestats entén que la pràctica d’esport de forma individual presenta sota risc de contagi. També un elevat percentatge de la població considera segur anar a comprar a petits comerços mantenint la distància de seguretat (72%). A l’extrem oposat, com menys segures, es consideren activitats com assistir a oficis religiosos amb restricció d’aforament (així ho considera el 15,8%) i viatjar en avió (8,9%).

qüestionari

El qüestionari, que compta amb més de 241.000 respostes acumulades, ha estat dissenyat pel grup de treball liderat per Núria Oliver, de què formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardenal Herrera i FISABIO.

La catorzena ronda de l’enquesta sobre el COVID-19 es va realitzar entre el 26 de juny i el 2 de juliol i es van obtenir 3.178 respostes de tot Espanya.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: