Educació inicia les obres de construcció del nou CEIP Clarejar de Torrevella amb una inversió de més de 6 milions d’euros

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i els representants de l’empresa Acciona Construcciones SA han signat avui l’acta d’inici d’obres del nou CEIP Amanecer de Torrevieja on el departament del conseller Vicent Marzà invertirà més de sis milions d’euros .

A l’acte, que ha tingut lloc al mateix solar municipal de gairebé 9.000 m2 de l’avinguda dels Nenúfars, on s’aixecarà la nova escola, també hi han assistit el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques d’Alacant , David Vento, l’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, el regidor d’Educació d’aquesta ciutat del Baix Segura, Ricardo Recuero, i la comunitat educativa del CEIP Clarejar.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que “la firma és una fita clau perquè obre el termini de 14 mesos d’obres que faran possible que la inversió de més de 6 milions d’euros de la Conselleria a Torrevella es transformi en una nova escola amb què no només fem un salt en la qualitat educativa del municipi en acabar amb els barracons estructurals, sinó que també estem generant més de 150 llocs de treball al sector de la construcció”.

El departament del conseller Vicent Marzà va treure a licitació la construcció de la nova CEIP Clarejar per més de 6,8 milions d’euros i un termini d’execució de 14 mesos. Es van presentar 18 empreses a un concurs públic que ha guanyat Acciona Construcción SA, que s’ha compromès a fer l’obra per poc més de 6 milions d’euros.

El nou CEIP Amanecer és la primera etapa d’un pla de modernització dels centres educatius de Torrevella on la Conselleria invertirà més de 22 milions d’euros. La segona etapa serà la demolició i construcció de nou a la mateixa parcel·la del CEIP Immaculada Concepción, unes obres per valor de 7 milions d’euros que Educació de la Generalitat té previst treure a concurs públic durant el primer trimestre del 2022.

En aquest sentit, el director general ha avançat que la Conselleria acaba d’adjudicar el contracte de lloguer i muntatge de les instal·lacions provisionals que allotgessin els 425 alumnes del CEIP Immaculada Concepción mentre durin les obres: “Invertirem més d’un milió d’euros en unes instal·lacions provisionals modernes i confortables per tal que l’alumnat i el professorat d’aquesta escola estigui en les millors condicions possibles fins que conclogui la construcció de la nova escola”.

Conselleria i Ajuntament coordinaran la planificació del muntatge de les dites instal·lacions provisionals en uns terrenys municipals condicionats pel consistori. “Estem treballant perquè el col·legi provisional estigui llest abans de l’estiu amb l’objectiu que el trasllat es pugui fer tot just acabat l’actual curs i que l’alumnat comenci el curs 2022-2023 ja en aquestes aules prefabricades d’última generació”, concreta el director general.

La previsió de la Conselleria és que les obres de construcció del nou CEIP Inmaculada Concepción comencin a finals de 2022. El termini de construcció del nou col·legi és de 14 mesos, de manera que si no hi ha imprevistos el centre estaria acabat al març de 2023.

La resta de la inversió del departament del conseller Marzà a Torrevieja arribarà via el pla ‘Edificant’ mitjançant una inversió inicial de la Conselleria de 8,8 milions d’euros en cinc actuacions que gestionarà el consistori i que permetran reformar i ampliar els instituts Les Llacunes, Torrevigia i Libertas, així com els col·legis Verge del Carme i Cuba.

El director general d’Infraestructures Educatives ha explicat que la tramitació d’aquestes cinc delegacions de competències ja està en la fase final: “En els propers mesos Educació programarà les anualitats de la inversió i enviarà les cinc propostes de delegació d’obres a l’Ajuntament de Torrevieja per a la seva aprovació pel Ple municipal”.

El nou CEIP Amanecer serà un centre de baix consum energètic

El nou CEIP Alba serà una escola de dues línies (6 aules d’Infantil i 12 de Primària) que comptarà amb dues aules gratuïtes d’Infantil 2 anys i amb gimnàs i menjador per a 360 comensals en dos torns amb cuina pròpia.

La superfície construïda serà de 4.311 m2 i l’alumne gaudirà de 5.904,33 m2 d’espais a l’aire lliure que inclouen zones de joc diferenciades entre Infantil i Primària, patis interiors i enjardinament, pista poliesportiva, horta i porxos.

Serà un centre completament accessible, ja que comptarà amb ascensor que connectarà la planta baixa amb el primer pis, i sostenible ja es projecta instal·lar plaques solars per generar energia amb destinació al consum del centre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: