Economia convoca ajudes per 1,25 milions a pimes, universitats i pactes territorials per a l’ocupació per a la promoció de l’economia sostenible

La Conselleria dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat la convocatòria dajudes destinades a la promoció de leconomia sostenible a la Comunitat Valenciana per a lexercici 2023.

L’import de la convocatòria és de 1.250.000 euros, distribuïts de la manera següent: associacions: (500.000 euros); pimes (410.000 euros); pactes i acords territorials per a l’ocupació (300.000 euros) i universitats (40.000 euros). El termini de presentació de sol·licitud és del 6 de març al 31 de març (tots dos inclosos).

L’objectiu d’aquestes ajudes és la difusió de l’economia sostenible entre els agents econòmics, mitjançant estudis, pràctiques empresarials relacionades amb l’economia sostenible i de bé comú, memòries de responsabilitat per part de pimes i projectes de recerca relacionats amb l’empresa social i sostenible.

El conseller ha destacat que “la línia d’ajudes s’ha incrementat en un 14% el 2023 respecte al 2022 a causa del creixement en el nombre de sol·licituds en els exercicis anteriors”, i perquè “cal apostar cada vegada més per difusió i formació en la sostenibilitat i la informació no financera a les pimes valencianes, d’acord amb les noves realitats legislatives en aquesta matèria i amb el compromís que com a societat tenim amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Novetats a la convocatòria de 2023

Com a novetats, a la convocatòria de 2023 es prioritzaran els projectes de formació, difusió i formació sobre metodologies i legislació de sostenibilitat aplicada a l’empresa, així com els que difonguin el Registre d’Entitats Valencianes Socialment Responsables.

També s’han incrementat els imports màxims dels ajuts concedits a les Associacions o fundacions (fins a 15.000 euros), pimes (fins a 5.000 euros) i els Pactes territorials per a l’ocupació i el desenvolupament local participatiu i sostenible (fins a 18.000 euros).

A més, les pimes beneficiàries han d’haver sol·licitat la inscripció al Registre d’Entitats Valencianes Socialment Responsables.

Accions objecte de les ajudes

Els ajuts a les associacions, fundacions i altres entitats i organitzacions sense ànim de lucre, així com els Pactes i Acords Territorials per l’Ocupació aniran dirigits a activitats de formació, foment i difusió de pràctiques de responsabilitat social a l’empresa, el reporting de sostenibilitat , assegurances i finances ètiques, el Registre d’Entitats Valencianes Socialment Responsables, la responsabilitat social, actuacions d’innovació social positives i activitats dirigides a la implementació, foment i desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible (sobre igualtat de gènere, Treball decent, producció i consums responsables).
Les ajudes a les pimes es dirigeixen a finançar actuacions per a la implantació de la cultura i la pràctica de l’economia sostenible, de l’empresa socialment responsable, i de l’economia del bé comú.
Els ajuts als centres, instituts i ens universitaris es dirigeixen a finançar activitats de recerca bàsica sobre economia sostenible, economia del bé comú, empresa socialment responsable i innovació social.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: