Dues instal·lacions de José Antonio Portillo coproduïdes per l’IVC per al Nadal

Les dues coproduccions que l’Institut Valencià de Cultura ha fet amb José Antonio Portillo estaran a l’abast del públic aquest Nadal.

A la ciutat de València, al ‘hall’ del Teatre Principal, es troba des del 16 de desembre la instal·lació ‘A pie’, coproduïda amb l’IVC per a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, que va comptar també amb la col·laboració del Festival Temporada Alta de Girona.

‘A pie’ és una instal·lació sonora en què habita la música, la mecatrònica, el dibuix, el teatre i el so. Una simfonia de sons en sis moviments que recorre sis etapes de la vida: gestació, naixement, infantesa, adolescència, edat adulta i retorn.

Des d’un cervell de grans dimensions ple de calaixos automatitzats intenta mostrar i dialogar, a través del so, sobre una experiència vital tan forta com la maternitat i la paternitat: les dificultats, les pors, les angoixes, però també les rialles i les alegries.

La instal·lació té entre tres i cinc emissions diàries, incloent-hi a l’entrada i l’eixida dels espectacles programats pel Centre Teatral Escalante al Teatre Principal, tals com el gran èxit de la 31 edició de la mostra MIM de Sueca ‘Déjà vu’ de la companyia de Manolo Alcántara, que estarà al Principal els dies 2, 3 i 4 de gener de 2022.

Una altra coproducció de l’IVC amb José Antonio Portillo que es troba ara en cartell és ‘Biblioteca de sons i sorolls’, que del 23 al 30 de desembre estarà a l’espai Matadero Madrid.

Una instal·lació en la qual el medi sonor ho impregna tot. On qualsevol so és apreciat com un tresor, intensament escoltat, recollit, transformat i catalogat en un procés que explota el fet físic i, alhora, el significat emocional. Una biblioteca que funciona com el nostre cervell, connectant sons i emocions, records i diàlegs, acostant-nos al descobriment, a la comprensió del món i de nosaltres mateixos.

A cavall entre la música i les arts escèniques sorgeix aquesta curiosa proposta. Una veritable biblioteca octogonal de fusta, artesanal, on cada objecte té el seu lloc.

La biblioteca és, alhora, una instal·lació visitable i un espectacle d’arts escèniques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: