Del creixement individual al col.lectiu al mini e del Villarreal CF

El Mini E del Villarreal, que competeix en la Lliga Classificatòria 6 de Castelló, s’enfronta aquesta temporada al seu segon any de competició, mentre els seus futbolistes aprenen els secrets de la metodologia de la Cantera Grogueta i continuen la seua formació en valors. Així explica un dels seus tècnics, Carlos Fandos, com gestionen l’aprenentatge dels xiquets en aquesta primera etapa del futbol base: “Creiem que el més important, al principi, és conéixer el club al qual pertanyen i saber el que representa, a més dels valors, ja que a aquestes edats és molt més important ensenyar-los com a persones que com a futbolistes”.

Així doncs, els més xicotets del futbol base groguet es formen de la mà del Villarreal en valors com a “companyonia, humilitat, respecte educació, constància i sentiment de club”, tal com apunta l’entrenador burrianense, que afig que “busquem el desenvolupament de l’àmbit personal dels xiquets, ja que en aquestes edats són molt més importants els estudis i les relacions personals. Al final, volem ensenyar valors en l’àmbit esportiu que ells també puguen utilitzar en el seu dia a dia”. Les dinàmiques de vestuari amb jocs, vídeos i altres activitats són part d’aqueix creixement dels pupils del Mini E, igual que de molts altres conjunts grocs.

No obstant això, evidentment, la major part del procés d’ensenyament-aprenentatge té lloc en els terrenys de joc de Miralcamp amb les tasques que dissenya el cos tècnic. “El que requereix la nostra metodologia són tasques globalitzades amb atenció individualitzada per a atendre de manera particular a cadascun dels nostres jugadors, ja que cada jugador necessita un tipus d’atenció i objectius diferents. També volem que els nostres jugadors es desemboliquen bé en diferents posicions, que sàpien situar-se bé dins d’un espai i aconseguir una bona base motriu”, explica Fandos sobre els conceptes que es treballen en el Mini E.

El preparador coneix la responsabilitat que recau en tots els tècnics del futbol base, que poden convertir-se en vertaders referents per als seus jugadors: “La figura més important és la dels pares, encara que és veritat que, a causa del seu interés pel futbol, podem arribar a ser molt importants per a ells, ja que formem part del seu dia a dia i per a ells podem arribar a ser un exemple a seguir”. I és que, a través del futbol, l’atenció i la disciplina de molts xiquets evoluciona. Com a formador, Fandos explica que l’aprenentatge i l’esperit competitiu són objectius molt majors que els resultats de les diferents competicions: “Li donem importància pel competitius que podem arribar a ser, encara que dins del vestuari els xiquets no se senten pressionats a haver de guanyar tots els partits. El que volem és que els xiquets gaudisquen el màxim possible i que s’esforcen al màxim”.

No obstant això, el tècnic recalca que el principal enfocament continua sent el creixement personal: “El nostre objectiu, des del primer dia, va anar que els jugadors intenten comprendre els valors del club i que milloren en l’individual i col·lectiu com a equip”.

Informació i Foto: Villarreal CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: