Cultura i la Biblioteca Pública de València projecten a la Filmoteca valenciana ‘El río’ de Jean Renoir

La Filmoteca valenciana projecta el dimecres 29 de març, a les 18 hores, ‘El río’ (1951), dirigida per Jean Renoir, dins del cicle trimestral ‘La Lletra en la imatge’, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València.

‘El río’ serà presentada al públic pel cap de Programació de la Filmoteca valenciana, José Antonio Hurtado, que abordarà les relacions entre el clàssic de Renoir i la novel·la homònima de l’escriptora anglesa Rumer Godden, publicada en 1946. La pel·lícula podrà tornar a veure’s el dissabte 1 d’abril, a les 20 hores.

Protagonitzada per Nora Swinburne, Esmond Knight, Arthur Shields i Patricia Walters, ‘El río’ conta la història d’un matrimoni anglés amb cinc fills que viu a les vores del Ganges. La filla major de la família, una adolescent de catorze anys, somia de ser escriptora i descobrir l’amor. Juntament amb dues amigues, s’enamora d’un atractiu capità, però també haurà de fer front a episodis tràgics en la seua vida.

Premi Internacional en el Festival de Venècia i un dels títols més destacats en la filmografia de Jean Renoir, ‘El río’ va ser la primera pel·lícula en color del cineasta francés i és una de les pel·lícules predilectes en color de Martin Scorsese.

‘La lletra en la imatge’

‘La lletra en la imatge’ és un projecte de col·laboració de la Filmoteca valenciana amb la Biblioteca Pública de València que es desenvolupa des de 2011. Amb una periodicitat trimestral, la Filmoteca valenciana programa l’adaptació cinematogràfica d’una obra literària analitzada en els tallers de lectura oberts al públic organitzats per l’Associació d’Amics de la Biblioteca.

José Antonio Hurtado, cap de Programació de la Filmoteca valenciana, presenta la projecció a la Sala Berlanga de la Filmoteca valenciana i imparteix posteriorment una conferència sobre les relacions entre l’obra literària i la pel·lícula a la seu de la Biblioteca Pública de València. La seua conferència sobre les relacions entre ‘El río’ i la novel·la de Rumer Godden se celebrarà el dimarts 4 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca Pública de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: