Cultura estrena trimestre a Alacant amb una estrena absoluta i un Premi Feten

Cultura obri l’últim tram de la seua programació al Teatre Arniches d’Alacant amb l’estrena absoluta de ‘La Mudanza’. Serà el divendres 1 d’abril a les 20.30 hores.

 

La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, afronta amb molta il·lusió aquest últim tram de la Temporada 2021-22 i destaca: “Iniciem programació amb una estrena absoluta de circ, d’un artista valencià, Guillem Fluixà, que, amb una trajectòria consolidada com a artista, presenta ara una creació pròpia, que té com a protagonista l’emoció. Tot això representa molt bé l’essència de la nostra programació, i estem feliços i impacients per veure el resultat”.

 

Cia. Guillem Fluixà presenta ‘La Mudanza’, un espectacle de circ que combina diverses disciplines, entre les quals hi ha malabars, música, jocs d’enginy i acrobàcia, dirigit per Lucas Escobedo.

 

Es tracta d’un acostament als processos de canvi personal, representats en aquest cas en les diverses mudances que realitzem al llarg de la nostra vida, especialment en la vida itinerant, inherent a les arts escèniques. Fluixà ha dit: “Per a mi, és una peça personal i pròxima, quasi íntima”, també hi afig que és “part de la reflexió sobre l’aposta de ser artista, els seus riscos i les seues conseqüències”.

 

‘La Mudanza’ és un espectacle sincer i pròxim, en què l’artista portarà a l’extrem el risc físic i mental a què ens exposem en abordar les diverses mudances de la nostra vida.

 

La composició musical va a càrrec de José Monreal, guitarrista, veu i compositor en el grup de ‘country’ i ‘bluegrass’ Jo & Swissknife; així com compositor de la música d’espectacles com ‘Emportats’, de La Trócola Circ, o ‘Oyun’, de la Cia. El Fedito.

 

Guillem Fluixà Martí, artista circense multidisciplinari, es forma en diversos cursos i seminaris de mestres diferents, entre els quals destaca Sean Gandini o Vitaliy Motouzka.

 

En 2008 comença la seua trajectòria professional de la mà de la companyia Voala Project. Cofundador en 2013de La Trócola Circ, ha participat en els espectacles ‘Potted’ i ‘Emportats’, espectacle que va rebre en 2018 el premi al millor espectacle de les nits de Feten; així com el premi al millor espectacle de circ de la Comunitat Valenciana en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes; el premi del públic en l’International Strassen Theatre Festival a Ludwigshafen (Alemanya), i el Premi José Estruch per la seua contribució a les arts escèniques de la Comunitat Valenciana.

 

En 2019 estrena la seua primera peça curta en solitari, ‘Primer moviment’, amb què participa en la IV Nit del Circ Valencià sota la direcció d’Eleonora Gronchi.

 

Som Menuts continua oferint propostes de primer nivell al públic familiar. En aquest cas, es tracta de la prestigiosa companyia Anita Maravillas, que presenta ‘Las Cotton’, Premi Feten al millor espectacle de titelles 2021. Serà el diumenge 3 d’abril a les 12.00 hores.

 

‘Las Cotton’ és un espectacle inspirat en les lluites obreres de les dones en la indústria tèxtil de principis de segle, que narra la història de les dones d’una família que es trasllada a una ciutat a la recerca de noves oportunitats. Miren Larrea crea un imaginari visual a través de la mirada d’una família en plena revolució industrial i parla sobre l’arribada de la industrialització, l’èxode a les ciutats, la duresa dels treballs en les fàbriques i també d’aquelles dones pioneres que van entendre que només juntes podrien aconseguir unes vides més dignes.

 

Anita Maravillas és una companyia dedicada al teatre de titelles per complet, amb una llarga formació i investigació des de l’inici a Barcelona en 2005 i espectacles creats i produïts al País Basc.

 

Larrea, Valentina Raposo i Maren Basterretxea formen l’elenc de ‘Las Cotton’, un espectacle per a xiquets i xiquetes a partir de 8 anys, que llança una mirada bella i necessària i se suma al ventall de propostes transversals que continua oferint l’IVC en la seua programació a Alacant.

 

Entrades a la venda:

 

‘La Mudanza’

consultar ací

 

‘Las Cotton’

consultar ací

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: