Cultura atorga els premis als llibres millor editats en 2021 i a les llibreries que millor fomenten la lectura

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als llibres millor editats en 2021 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació en el foment de la lectura i a la llibreria que ha desenvolupat un bon programa de foment lector a la Comunitat Valenciana.

El premi al llibre més ben editat s’ha concedit a ‘Joan Fuster i Sueca’ (editorial Edicions 96) i el del llibre millor il·lustrat ha sigut per a ‘Jo soc l’atre’ (editorial Litera).

El del còmic millor editat ha recaigut en ‘Operística’ (Andana Editorial), el del  llibre infantil millor editat és per a ‘Fluidoteca’ (editorial Litera) i el del llibre juvenil millor editat, ‘La casa invisible’ (editorial Drassana).

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a El Cresol, al barri de Patraix de València, i el premi a la llibreria més innovadora ha sigut per a La Repartidora, de Benimaclet, també a València.

Per primera vegada s’ha premiat la labor del foment lector que fan les biblioteques públiques i el reconeixement ha sigut per a la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina, a la comarca del Comtat, i la Biblioteca Municipal d’Onda, a la Plana Baixa.

Els premis seran entregats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en l’aspecte tècnic i formal com artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibreters valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla valencià del foment del llibre i la lectura Llegim, Llegim, Llegim. Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari de tal circumstància, i hauran d’indicar en els exemplars o en els establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: