Castelló celebra els cent anys del patronatge de la Mare de Déu del Lledó

Castelló ha celebrat hui l’acte central de la commemoració del centenari del patronatge de la Mare de Déu del Lledó. La jornada ha començat amb el trasllat de la Verge del Lledó en carruatge des de la Basílica del Lledó fins a la Capella de la Sang i, des d’ací, fins a la plaça Major, on ha fet entrada a les dotze del migdia. Acompanyada pel Perot, Antonio Gil; el prior de Lledó, Joaquín Guillamón; i la regidora d’Ermites, Pilar Escuder, la Verge del Lledó ha sigut escortada durant els últims metres del seu recorregut per membres de la Real Cofradía de Nuestra Señora del Lledó, que ha organitzat el programa d’actes d’aquesta setmana juntament amb l’Ajuntament.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat d’altres membres de la corporació municipal, ha rebut a la comitiva i a la patrona de la ciutat al costat de la Cocatedral de Santa Maria, mentre sonava el volteig general de campanes. Seguidament, s’ha celebrat en l’escalinata de la Cocatedral l’acte d’homenatge amb la lectura del rescripte papal de Pius XI que va proclamar a la patrona un 8 de novembre de 1922, realitzada a càrrec del president de la confraria, Elías Villarroig. “Estem hui en aquesta plaça Major donant la benvinguda a la nostra mareta, la Mare de Déu del Lledó. La rebem amb els braços oberts. Ens sentim orgullosos de la nostra identitat, de la nostra cultura i dels nostres símbols”, ha expressat l’alcaldessa durant la seua intervenció.

A continuació, després de les paraules del bisbe de la diòcesi Sogorb-Castelló, Casimiro López, ha tingut lloc l’entrada de la Mare de Déu del Lledó a coll en la Cocatedral de Santa Maria, moment en el qual s’han disparat cent carcasses commemoratives i s’ha celebrat el Magnificat. El programa continua aquesta vesprada amb una missa solemne en la Basílica del Lledó a les 19.00 hores. El divendres 11 de novembre es farà El Misteri de Castelló en la Cocatedral de Santa Maria, a les 22.00 hores; i el dissabte 12 de novembre, el Ball perdut en la plaça Major, a les 18.00 hores. El diumenge 13 tancaran la programació la missa pontifical de les 11.00 hores a l’esplanada de la Basílica del Lledó; i el concert extraordinari en la Cocatedral de Santa Maria, a les 21.00 hores.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: