Cultura acull la celebració de la jornada Adapta Literary Market a la Sala 7 del Rialto

Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura, l’Associació d’Editors del País Valencià i Nautilus Gestió Cultural i Comunicació, ha organitzat la tercera edició de la jornada Adapta Literary Market, que s’ha celebrat a la Sala 7 de l’Edifici Rialto. Aquesta jornada s’inscriu dins de les activitats presencials d’Adapta Market, una plataforma web destinada a fer de pont entre la literatura i l’audiovisual, per tal de potenciar les adaptacions literàries a la pantalla.

El director general de l’IVC, Abel Guarinos, ha assenyalat que “l’audiovisual valencià viu un període d’una extraordinària creativitat, com ho demostren els seus reconeixements en festivals de cinema nacionals i internacionals. Adapta Literary Market és una excel·lent plataforma per a posar en contacte els cineastes, guionistes i productors valencians amb els editors, agents literaris i autors de la nostra literatura, que volen donar una major promoció a les seues obres a través de les adaptacions televisives i cinematogràfiques”. 

Abel Guarinos també ha destacat que “la literatura valenciana disposa d’una gran quantitat de material literari i històric que pot ser adaptat a la pantalla, i aquesta iniciativa assegura relats valencians i la difusió d’aquestes obres entre els professionals de l’audiovisual, que busquen històries originals per a ser adaptades al cinema o la televisió”. 

A la jornada d’enguany s’han presentat 30 projectes, dels quals es van triar huit de tota mena, des de novel·la fins a biografia o teatre. Més de 20 professionals del sector audiovisual, entre els quals hi ha productores, guionistes i directors de contingut, han acudit a la cita per tal de crear sinergies amb els autors i les autores dels projectes i els editors i les editores encarregats de dur-los a terme. 

La jornada s’ha iniciat amb la conferència de l’escriptora Neus Arqués, que ha parlat sobre ‘Màrqueting per a escriptors’. En la segona part de la jornada, el subdirector de Continguts i Programació d’À Punt Mèdia, Ernest Sorrentino, i el responsable de Contiguts de Scenic Rights, Jon Iborra, han parlat sobre els continguts que interessen a les plataformes i televisions i molt especialment al canal autonòmic valencià. 

La jornada de matí ha conclòs amb una sessió de ‘pitch’ d’autors i editorials valencianes, en la qual han participat Lorenzo Delgado Santos amb ‘Alma’, d’Olé Libros; Irene Estrada amb ‘Alameda 54’, d’Editorial Sargantana; Anna Lis amb ‘Darreres oportunitats’, de Balandra Edicions; Josep Usó amb ‘El carrer era de terra’, d’Onada Edicions; Aina Fullana amb ‘Els dies bons’, d’Edicions Bromera; Mònica Richart amb ‘La dona invisible’, d’Edicions del Bullent; Juan Bolinches amb ‘La ley del Dogal’, d’Editorial Gusanillo; Guillermo Colomer amb ‘L’últim dels valencians’, de Drassana, i Mercè Climent amb ‘No hi havia a València’, de Sembra Llibres.

A la vesprada tenen lloc les reunions individuals entre els professionals literaris i els audiovisuals.

Adapta Market

L’objectiu principal de la plataforma Adapta Market és posar en contacte les persones que treballen en el món literari i les que formen part del món audiovisual. 

Una persona que treballa en el sector literari pot registrar una obra i buscar professionals de l’audiovisual que l’ajuden a desenvolupar-ne l’adaptació. I en el cas invers, una persona que forma part del món audiovisual pot buscar l’obra perfecta per a dur a terme el seu nou projecte. Adapta Market funciona com una mena de catàleg en què els agents interessats a buscar una nova història poden trobar la que més s’ajuste als seus interessos.

Entre els serveis que ofereix la plataforma figura el disseny d’un ‘book trailer’, l’anàlisi de potencialitat dels llibres per a les productores, l’elaboració de documents de venda i l’adaptació del llibre a guió per a productores.

Dins de les activitats prèvies a la jornada Adapta Literary Market, la Sala SGAE de València va acollir el passat dilluns 14 de novembre un taller de ‘pitch’ impartit per Marian Sánchez Carniglia, productora argentina i docent experta en ‘pitching’ i gestió audiovisual. La seu de la SGAE també va acollir el dimecres 16 de novembre la conferència ‘Adaptacions a l’audiovisual: el viatge del llibre a la pantalla’, impartida pel guionista i escriptor català Enric Gomà, amb la col·laboració d’EDAV i SGAE.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: