Cuida’t Espaitec aborda com millorar el benestar organitzacional en l’empresa amb el Model HERO

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha celebrat el seu primer taller presencial dins del cicle «Cuida’t Espaitec» en el qual Marisa Salanova, catedràtica en Psicologia Social de l’UJI i directora de l’equip «WANT: Prevenció Psicosocial i Organitzacions Saludables» ha definit què és la metodologia HERO (Healthy & Resilient Organization), quins són els seus beneficis i com aplicar-la en equips per a fomentar les organitzacions positives.

Organitzacions positives
Segons ha definit la ponent, una organització positiva es caracteritza per desenvolupar esforços sistemàtics, planificats i proactius per a millorar la seua salut psicosocial i incloure el benestar organitzacional com a valor estratègic. Per a això, és necessari incorporar un conjunt de pràctiques saludables i recursos per a millorar pel que fa a les tasques, ambient social i organitzacional, especialment en situacions d’adversitat.

En aquest sentit, potenciar el benestar organitzacional comporta beneficis com, per exemple, que les persones que componen l’equip se senten més motivades, siguen més eficients i enfronten millor les situacions de canvi.

Model HERO
El Model HERO és una metodologia desenvolupada pel grup d’investigació WANT de la Universitat Jaume I, la finalitat de la qual és fomentar les organitzacions saludables i resilients. En aquest sentit, una organització és positiva quan comprèn tres elements clau -recursos i pràctiques organitzacionals saludables, empleats saludables i resultats organitzacionals saludables- que, invertint en ells, es retroalimenten entre si, segons ha explicat Salanova.

En primer lloc, els recursos i les pràctiques organitzacionals saludables com, per exemple, la conciliació familiar, el reconeixement o l’autonomia, són un component clau. A més, el model HERO també contempla als empleats i grups de treball saludables, que es caracteritzen per tenir compromís i emocions positives i per l’absència d’esgotament laboral produït per l’estrès. Finalment, el tercer element són els resultats organitzacionals saludables com, per exemple, les bones relacions amb l’entorn o la responsabilitat social empresarial.

Cuida’t Espaitec
A través del cicle «Cuida’t Espaitec», un cicle de conferències i tallers destinat a les persones que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I i del teixit empresarial de Castelló, Espaitec aferma la seua aposta per enfortir el benestar i la salut del personal laboral de les seues empreses, afavorint un clima laboral positiu i productiu. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: