CSIF reclama a Diputació de Castelló que reconegui professionalment i econòmicament les Unitats de Rescat del Consorci de Bombers, atesa l’elevada perillositat dels seus serveis

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat a la Diputació Provincial de Castelló que reconegui tant professionalment com econòmicament l’especialització de les diferents Unitats de Rescat de què disposa el Consorci de Bombers, atesa l’elevada perillositat dels treballs que fan i l’alt índex de capacitació que cal als professionals que les integren.

Des de la central sindical han denunciat que, ni el personal de la Unitat de Rescat Aquàtic (URA), ni el de la Unitat de Rescat i Salvament (URS), ni el de la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) reben formació especialitzada de qualitat, ni retribucions extra per la realització de serveis daquesta tipologia. Cosa que, en canvi, no passa a les províncies de València i Alacant, on sí que disposen d’aquest reconeixement especial.

“El Consorci Provincial de Bombers de Castelló compta amb Unitats de Rescat especialitzades, però no estan remunerades i estan mal formades”, han valorat des de CSIF.

Sobre això, han denunciat que malgrat que unitats com la URM solen realitzar cada cap de setmana múltiples serveis a la província, especialment relacionats amb incidents derivats de la pràctica d’esports de muntanya; o la URS i la URA, que han desenvolupat treballs d’especial complexitat, com la localització de les víctimes que l’agost del 2021 van quedar sepultades sota la runa després d’esfondrar-se un edifici a Peníscola, o la recerca dels mariners desapareguts en bolcar un vaixell comercial al Port de Castelló, des de la Prefectura, la pròpia direcció i el sindicat majoritari estan promovent que es tracti d’unitats merament vocacionals i no professionals”.

En aquest sentit, han assenyalat que “la trentena de professionals que les integren ni estan rebent fons per capacitar-se amb cursos i millorar-ne la qualificació professional ni compten amb els mitjans adequats per desenvolupar la seva feina”. “Si no es reconeixen aquestes especialitats i es converteixen en unitats merament vocacionals, es posa en risc la continuïtat d´aquests serveis”, han afegit.

A més, des de la central sindical també han lamentat que el Reglament que marca tant l’organització com la sistemàtica d’actuació de les diferents unitats “es troba totalment obsolet, ja que té més de 10 anys d’antiguitat”, per això han demanat “el seu immediata actualització per garantir que sigui acord tant al personal actual del Consorci com a la seva organització”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: