CSIF reclama a Conselleria de Sanitat que vacuni a el personal de Salvament Marítim a la Comunitat Valenciana

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a Conselleria de Sanitat que comenci a vacunar el personal de Salvament Marítim a la Comunitat Valenciana, un col·lectiu la tasca ha estat definida com essencial durant la pandèmia. La central sindical explica que aquests professionals es troben inclosos en el grup 6A i que ja s’està vacunant a treballadors de el grup 6B.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala en el document registrat davant Conselleria que “tot i que fa setmanes que s’està vacunant a aquest grup 6A, fins a la data només s’ha administrat dosis a el personal de Salvament Marítim al Centre Nacional de Coordinació i Salvament, a Madrid, i en els centres de Coordinació i Salvament de País Basc i Astúries “.

CSIF alerta el risc que la manca de vacunació comporta especialment entre aquests professionals, ja que “a més de coordinar emergències marítimes entren en contacte directe amb persones immigrants que podrien estar contagiades de covid. Es produeix la paradoxa que són, d’aquells col·lectius que atenen immigrants i, en general, a rescatats, els únics que no estan vacunats “.

La central sindical adverteix en el seu escrit davant Conselleria d’el perjudici per al servei d’aquesta falta de vacunació, ja que “una tripulació contagiada o amb sospita d’això suposa una embarcació inoperativa que no podrà sortir immediatament a la mar a rescatar persones en perill “.

CSIF, davant d’aquesta circumstància, sol·licita a Sanitat que “es corregeixi immediatament aquesta irregularitat i, d’acord a l’ordre establert per l’estratègia de vacunació de covid-19, es procedeixi a vacunar al més aviat possible als membres de el servei de Salvament marítim a la Comunitat Valenciana, que estan englobats en el grup 6A quan ja s’està vacunant a el grup 6B “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: