CSIF insta a Conselleria a què es dirigeixi als centres educatius en les dues llengües oficials i que conteste a les queixes

El sindicat CSIF ha presentat avui, per registre d’entrada, un escrit demanant a Conselleria d’Educació que es dirigeixi als centres, per les seves notificacions i informacions, en les dues llengües oficials. La central sindical ha traslladat aquesta sol·licitud davant les queixes que ve rebent de docents i equips directius per rebre els escrits únicament en valencià i per no obtenir resposta quan els demanen també en castellà.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) insta l’Administració educativa a que compleixi amb la seva obligació de respectar la cooficialitat lingüística. Per a això ha registrat avui un escrit en el qual li explica el problema que s’estan trobant nombrosos responsables de centres, ja que no solament no reben les comunicacions en les dues llengües, sinó que quan sol·liciten que sigui així no obtenen resposta.

CSIF, en el seu escrit, assenyala que “venim rebent des de fa temps un seguit de queixes per part d’equips directius i docents sobre la forma en què els arriben les notificacions i informacions per part de Conselleria d’Educació”. El sindicat continua recalcant que “únicament reben aquests textos en valencià tot i que han expressat a l’Administració la seva voluntat de comunicació tant en castellà com en valencià, cosa lògica tenint en compte que les dues són llengües oficials de la nostra autonomia”.

La central sindical va més enllà a l’especificar que “alguns departaments com els d’Inclusió, Política Lingüística, Inspecció General o CEFIRE procedeixen sistemàticament d’aquesta manera, amb comunicacions exclusivament en valencià. A més, a l’sol·licitar-los diferents centres que ho facin en les dues llengües, no han contestat i han continuat actuant de la mateixa manera “.

El sindicat, davant aquesta situació, sol·licita en el seu escrit a Conselleria d’Educació que “atengui la nostra petició i realitzi l’enviament de tots els documents als centres educatius en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana: valencià i castellà”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: