CSIF denuncia que la manca d’espai al centre de salut Palleter de Castelló obliga a traslladar dues consultes al gimnàs

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que, a causa de la manca d’espai, el centre de salut Palleter de Castelló ha hagut d’habilitar dues consultes multifuncionals al gimnàs de les instal·lacions per tal de tractar de descongestionar el servei i reduir les esperes.

Des de la central sindical han remarcat que “la saturació que pateixen les instal·lacions no només afecta els pacients, que han d’esperar més de 15 dies de mitjana per ser atinguts presencialment pel seu metge de capçalera, sinó també els professionals sanitaris”.

“Des que el consultori de Constitució va tancar les portes, fa més de dos anys, s’han d’organitzar per compartir les 10 consultes mèdiques de què disposa el centre, a les quals se sumen les 4 dels barracons que es van instal·lar el novembre passat a l’exterior , així com les 2 de pediatria i les 4 d’infermeria per atendre una població SIP de més de 30.000 persones”, han detallat des de CSIF, que han reiterat els “problemes” que aquesta situació està generant per als 17 metges, 17 infermers i 5 pediatres que tenen assignades aquestes dependències sanitàries.

“La manca de planificació fa que els professionals estiguin redistribuïts cada dia en una consulta diferent, cosa que complica encara més l’exercici de la seva tasca i impedeix a les persones usuàries saber on és el seu metge cada vegada que acudeixen que els visiti”, han lamentat des de la central sindical.

Precisament, la manca d’espai i l’amuntegament dels pacients també està generant molèsties als facultatius a l’hora de passar consulta, ja que l’excés de soroll als passadissos dificulta l’atenció adequada, per la qual cosa també han començat a repartir fulletons per demanar que, en la mesura que sigui possible, es guardi silenci mentre s’espera per rebre atenció. “Si hi ha molt de soroll, resulta molt complicat fer tasques com l’auscultació cardiopulmonar dels pacients, ja que és impossible escoltar adequadament”, han indicat des de CSIF.

Per això, des de la central sindical han reiterat la “importància” que la Conselleria de Sanitat “iniciï com més aviat millor les obres del nou consultori de Constitució, a fi de resoldre d’una vegada el col·lapse que des de l’inici de la pandèmia pateix el centre de salut de Palleter”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: