CSIF denuncia molèsties per la proliferació d’esquerdes i goteres als sostres de la quarta planta del centre de salut 9 d’Octubre a Castelló

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat nous desperfectes a les instal·lacions on s’ubiquen les consultes d’especialitats del centre de salut 9 d’Octubre de Castelló. En concret, des de CSIF han alertat del mal estat del fals sostre de la quarta planta, a causa de la proliferació d’esquerdes i goteres provocades pel mal estat del sistema de climatització.

Des de la central sindical han explicat que “es tracta d´unes instal·lacions molt velles que no s´han adequat a les necessitats actuals, cosa que provoca que, quan arriba un episodi d´altes temperatures com l´onada de calor que patim actualment, el sistema requereixi més” potència del que és habitual i això genera problemes en els conductes, generant filtracions i goteres”.

“Encara que el servei de manteniment s’encarrega d’anar reparant aquestes avaries, el fet que les conduccions de la climatització estiguin obsoletes fan que, des de principis de l’estiu, s’estiguin succeint aquest tipus de problemes”, han detallat des de CSIF, que han explicat que les goteres afecten especialment les zones on s’ubiquen les consultes d’especialitats com Urologia, Pneumologia, Endocrinologia, Ginecologia o Dermatologia, “amb el risc que comporta per a professionals i pacients”.

A aquestes deficiències se sumen els problemes que el setembre passat van derivar en la caiguda del sostre fals d’una de les consultes ubicades a la tercera planta de l’edifici. “Tot i que Sanitat es va comprometre a elaborar un informe de seguretat per determinar les causes del sinistre i conèixer l’estat real de conservació de l’immoble, avui, gairebé un any després, no s’ha fet absolutament res”, han assenyalat des de CSIF.

Amb ventalls a Palleter

Des de la central sindical han denunciat a més que els problemes de climatització també afecten aquests dies instal·lacions com el centre de salut Palleter, on la temperatura de l’interior de les consultes supera els 30 graus a causa de deficiències al sistema. Una problemàtica que també afecta el centre de salut Gran Via o el consultori ubicat al carrer Churruca del Grau de Castelló.

“L’aparell que es va instal·lar al seu dia per condicionar de manera adequada tota la instal·lació és totalment insuficient, ja que quan el sistema necessita més potència a causa de les altes temperatures, el sistema es bloqueja i no funciona de manera adequada, cosa que obliga a recórrer a ventiladors i fins i tot ventalls”, han indicat des de CSIF, que han demanat a la Conselleria de Sanitat que “prengui mesures per esmenar de manera urgent i efectiva totes aquestes deficiències i garantir tant a la ciutadania com als professionals que les instal·lacions són segures i adequades”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: