CSIF demana al nou conseller de Sanitat diàleg, un reforçament de plantilles i més inversió en prevenció de la salut laboral

El sindicat CSIF felicita el nou conseller de Sanitat pel seu nomenament i espera que amb l’accés al càrrec comenci una etapa de “diàleg i escolta activa”. La central sindical valora la seva experiència i coneixement del sector i li planteja com a prioritats per millorar la sanitat a la Comunitat Valenciana un reforçament de plantilles i més recursos en infraestructures i en prevenció de riscos laborals.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) sol·licitarà una reunió amb el nou conseller per fer-li una sèrie de propostes que considera fonamentals. En aquest sentit el sindicat demana reprendre els acords i pactes aconseguits i signats amb l’administració per a la seva consecució i ampliació, com ara la jornada de les 35 hores setmanals o les millores en atenció primària.

CSIF recorda que “hi ha anuncis d’ampliació de plantilla per part de l’anterior Consell que no s’han complert”. La central sindical, que va ser l’únic sindicat que no va subscriure a Mesa Sectorial el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) per “precipitat i immadura”, lamenta que actualment “seguim sense conèixer les necessitats estructurals completes”. Per aquest motiu, considera prioritari analitzar-les i afrontar-les.

El sindicat també planteja al nou conseller de Sanitat “una programació i planificació amb més recursos de la prevenció de riscos laborals”. Referent a això fa èmfasi en la fatiga i l’estrès que suporten els professionals i la manca de la valoració necessària del seu acompliment.

CSIF proposa igualment que el nou equip de Conselleria convoqui una “Taula de retribucions per recuperar les retallades del Botànic, com el sumatori del complement de la festivitat i la nocturnitat o la restauració del SAMU, entre d’altres”. El sindicat també recalca la necessitat d´una reunió específica de Mesa “per aconseguir la màxima reducció de burocràcia amb la finalitat de disposar d´un temps òptim per a l´assistència sanitària i per a la major humanització de l´atenció al´usuari”.

La central sindical espera, en definitiva, “diàleg i escolta activa. No volem intencions, sinó compromisos units a lacció a realitzar i que impliquin dur a terme mesures amb una planificació en temps i amb els recursos adequats”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: