CSIF critica que Orpesa només tingués 4 bombers i cap comandament per actuar en més de 30 serveis dissabte a diumenge a la matinada

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que, durant les pluges que dissabte a diumenge a la matinada van provocar nombroses incidències al litoral provincial, el parc de Bombers d’Orpesa només tingués 4 bombers i cap comandament per atendre més de 30 serveis. Entre ells, el desallotjament de prop de 400 persones de tres càmpings ubicats entre Orpesa i Cabanes, buidatges d’aigua a zones inundades, vehicles atrapats o esfondraments en habitatges per filtracions d’aigua.

Des de la central sindical han explicat que “malgrat que l’Agència Estatal de Meteorologia havia alertat que es produirien fortes tempestes a la zona, els mitjans disponibles no es van reforçar en cap cas i tots els avisos que es van produir entre les 22.00 hores de dissabte i diumenge a les 7.00 hores van haver de ser atesos per quatre professionals, sense les directrius de cap comandament oficial, com un caporal o un sergent”.

En aquest sentit, per part de la central sindical també han lamentat que, davant d’aquesta circumstància, des del Centre de Coordinació d’Emergències s’ordenés designar com a màxim responsable de l’operatiu el bomber de més antiguitat sense el seu consentiment. “Se li va demanar que assumís el comandament d’una situació complicada tot i que ell va reiterar que no havia de fer-ho, en no tenir prou graduació per fer-ho”, han denunciat des de CSIF, que han criticat la “gravetat” que suposa el fet que s’obligués un bomber a “actuar com a responsable d’un operatiu i de prendre unes decisions que no li corresponien”.

Per això, des de CSIF han reclamat que, “davant la nova manca de previsió i de gestió demostrada en aquest operatiu, es prenguin mesures per esmenar com més aviat millor totes aquestes deficiències”, han insistit des de CSIF.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: