CSIF Castelló reclama la inclusió transversal de la perspectiva de gènere tant en polítiques públiques com en empreses i administracions

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha commemorat el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb una jornada en què ha, a més de denunciar les situacions discriminació, abús i violència que pateixen dones de tot el món, ha reclamat mesures per incloure, de manera transversal, la perspectiva de gènere tant en polítiques públiques i socials com en empreses privades i administracions.

Des de CSIF han “lamentat” que la crisi de la Covid-19 “ha agreujat la diferència entre homes i dones amb contractació temporal, que s’ha multiplicat per deu durant la pandèmia”. “Això fa que en aquests moments hi hagi més del triple de dones que homes contractades a temps parcial i, el 94,9% dels contractes temporals relacionats amb la cura de menors, corresponen a dones”, han assenyalat.

Des de la central sindical també han reclamat mesures urgents “per donar un nou impuls a la sensibilització social i col·lectiva davant de la violència de gènere i avançar cap a una educació lliure de violència masclista i centrada en la igualtat”.

“A més de promoure una tolerància o respecte a la violència contra la dona, proposem implantar mesures de conciliació sense pèrdua retributiva, fomentar la coresponsabilitat mitjançant campanyes formatives i de sensibilització, promoure la creació de la figura de la delegada o delegat sindical especialitzada en Igualtat i la negociació i posada en marxa dels plans d’igualtat pendents tant a empreses privades com a administracions públiques”, han ressenyat des de CSIF.

Així, han destacat que, “tot i que valorem el que hem aconseguit fins ara, des de CSIF treballem per assolir l’objectiu comú de la igualtat i la defensa dels drets de les dones per construir una societat més justa, democràtica i solidària”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: