CSIF alerta del “greu risc de col·lapse” del servei d’Atenció Primària davant la manca de reforços per a aquest estiu

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat del “greu risc de col·lapse” que presenta aquests mesos el servei d’Atenció Primària al departament de salut de Castelló davant la manca de reforços per part de la Conselleria de Sanitat en una època que, a més, coincideix amb una important escalada dels contagis per coronavirus.

Des de la central sindical han lamentat que “els metges no són els únics perjudicats pel pla de vacances aprovat pel Consell, ja que aquests mesos tampoc no està previst cobrir les absències dels professionals d’Infermeria, Pediatria, auxiliars d’Infermeria o auxiliars administratius, entre d’altres”.

A tall d’exemple, des de la central sindical han explicat que “la previsió per a la substitució aprovada per Sanitat inclou zero reforços per als quatre auxiliars d’Infemeria del centre de salut d’Almassora, els cinc de Ferran el Catòlic, els cinc de Gran Via, els quatre d’Illes Columbretes, els tres de Rafalafena o els dos de Palleter”. “Tampoc no hi ha previstes substitucions per als sis auxiliars administratius del 9 d’octubre, els sis d’Almassora, els sis d’Illes Columbretes, els sis de Rafalafena o els quatre de Palleter”.

Aquesta falta de reforços també afecta l’àrea de Pediatria, ja que, segons CSIF, “ni els quatre professionals d’Almassora, els quatre de Ferran el Catòlic o els quatre de Rafalafena seran substituïts aquests mesos, cosa que obligarà els facultatius a cobrir-se entre ells, sobrecarregant encara més les agendes”.

Pel que fa a Infermeria, el pla de vacances de Sanitat gairebé no contempla zero substitucions per als 11 professionals d’Infermeria del 9 d’Octubre, tres per als 12 d’Almassora, tres per als 15 de Ferran el Catòlic, dos per als 14 d’Illes Columbretes, dues per als 17 del CSI Grau i dues substitucions per als 15 de Rafalafena.

“Estem parlant d’un programa que resulta, sens dubte, insuficient per satisfer les necessitats sanitàries de la ciutadania de Castelló i que sobrecarregarà encara més uns professionals que es troben totalment desbordats i esgotats després de mesos de lluita contra la pandèmia”, han lamentat des de CSIF, que han demanat a la Conselleria de Sanitat que “revise a fons les necessitats reals del sistema sanitari castellonenc i habiliti reforços d’acord amb la situació actual”.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: