Costa Blanca incrementa en més de 2 milions el pressupost del 2023 enfocat a la promoció de municipis i associacions

El Patronat Costa Blanca ha incrementat en més de dos milions d’euros el pressupost per al 2023, fins a assolir els 7,5 milions d’euros, un muntant que destinarà principalment a la promoció turística de municipis i d’associacions. El Consell Rector de l’organisme autònom, celebrat aquest matí i presidit pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha aprovat el seu Pla d’Actuació per a aquesta anualitat amb el vot favorable de tots els grups polítics a excepció de Compromís, que es ha abstingut.

El full de ruta de l’ens per als propers mesos centrarà també els seus esforços en la digitalització i la celebració de grans esdeveniments esportius a la província.

Els dos milions d’euros que se sumen al pressupost turístic es focalitzaran en dues convocatòries concretes per regir, d’una banda, la concessió d’ajuts a municipis de la província i, de l’altra, per a associacions sense ànim de lucre. Totes dues aportacions, les bases de les quals s’han ratificat per unanimitat, es desglossen en tres línies d’acció.

La destinada als consistoris comptarà amb subvencions orientades a la comunicació i màrqueting digital; la difusió de l’oferta gastronòmica, esportiva i cultural, la creació de nous productes o la promoció de les localitats afectades per l’incendi decretat l’estiu del 2022 a la zona de la Vall d’Ebo.

En aquest sentit, Mazón ha mostrat el compromís de la institució “amb la reactivació turística, i en altres àmbits també, però especialment el turístic, de tots els municipis que es van veure assolats per l´incendi”.

Segons ha concretat sobre això, “avui posem en marxa un Pla de Promoció Turística des de la Diputació d´Alacant d´un milió d´euros per a la reconstrucció i la difusió dels atractius d´aquestes localitats”.

“Seguirem apostant per elles i treballant molt fort per aquesta iniciativa i per la total recuperació de la zona”, ha assegurat el president.

Així mateix, les bases de la convocatòria dajuts a entitats sense ànim de lucre, també es dividiran en tres apartats. Un per organitzar activitats esportives i musicals amb marcada repercussió turística; un altre per a l’enfortiment de l’activitat promocional, específicament per a gastronomia, turisme interior, cultural o nàutic, i el tercer per a festes locals de la Costa Blanca.

Les dues convocatòries estan dotades amb dos milions d’euros cadascuna, cosa que sumen més de quatre milions d’euros íntegres per a la promoció directa, la meitat de la quantia de la qual és gràcies a l’ampliació del pressupost del Patronat.

Finalment, els comptes de l’organisme autònom presenten algunes novetats centrades, essencialment, en accions de digitalització i d’immersió al metavers de la destinació Costa Blanca, així com a focalitzar esforços promocionals al mercat nord-americà per captar nous turistes procedents d’aquest país, que recentment ha mostrat interès pels productes i oferta de la província.

Per part seva, el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, ha donat compte durant la sessió del Pla d’Actuació de l’organisme, on figuren totes les línies estratègiques tant en termes de promoció, com de subvencions, alhora que ha insistit en l’aposta decidida de l’organisme per la digitalització, el projecte Costa Blanca Augmentada o el màrqueting digital

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: