Arcadi España es reuneix amb el BEI per explorar oportunitats de finançament europeu per a infraestructures sanitàries

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha mantingut una reunió de treball amb el vicepresident del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per a Espanya i Portugal, Ricardo Mourinho Félix, per explorar les opcions de finançament europeu per sufragar projectes de l’àmbit de la salut, centrats en les infraestructures sanitàries com a hospitals, centres de salut i equipament sanitari”, segons ha explicat el màxim responsable dels comptes valencians.

Arcadi España, que ha estat acompanyat pel director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha indicat que la Generalitat “està desplegant un ambiciós programa d’infraestructures sanitàries que té per objecte no només la construcció o la rehabilitació d’hospitals o centres d’Atenció Primària sinó també la dotació amb la tecnologia necessària”.

“Un pla d’infraestructures tan ambiciós necessita un pla de finançament adequat i per això, a més dels fons propis que aporta la Generalitat o els recursos de la Comissió Europea, busquem la participació del Banc Europeu d’Inversions en aquesta combinació de finançament per garantir una estabilitat en el temps i una celeritat al?hora de desenvolupar-lo”, ha apuntat el conseller d’Hisenda.

El titular de les finances autonòmiques ha subratllat que els projectes sanitaris i millorar el servei públic de salut “és una prioritat per al Consell perquè és fonamental progressar i promoure la salut i el benestar de la població de manera sostenible, eficient i continuada”.

A més, Arcadi España, que ha presentat al vicepresident del BEI el pla d’infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que durant la reunió “s’han tractat altres necessitats de la Conselleria de Sanitat”. L’objectiu de la visita és incrementar la col·laboració amb l’entitat financera europea a fi d’explorar les opcions de finançament a què pot optar la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, Manuel Illueca, ha exposat durant la trobada les línies de finançament de què disposa actualment l’IVF i s’han abordat amb el Banc Europeu d’Inversions les opcions existents per sol·licitar finançament a empreses de la Comunitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: