Cooperatives i entitats agràries presenten l’Aliança per una Agricultura Sostenible

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha mantingut una reunió amb l’Aliança per una Agricultura Sostenible (ALAS), una plataforma impulsada per Asaja, UPA, Cooperatives Agroalimentàries, FEPEX i AEAC que agrupa les persones productores de el sector primari, indústries agroalimentàries i cooperatives.

En la trobada de presentació, ALAS ha exposat els principis de la iniciativa dedicada a la promoció d’una producció sostenible en termes econòmics, socials i mediambientals, que integri les noves tecnologies i respecti criteris de conservació i protecció de l’medi rural.

La consellera, Mireia Mollà, i el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, han participat en la trobada amb el president de ALAS, Pedro Gallardo, amb el president d’Asaja, Cristóbal Aguado i amb el director geneal de Fòrum Interalimentario, Víctor Yuste. Així mateix, representants d’altres entitats agràries, cooperatives, i indústries relacionades amb la producció agroalimentària han assistit de manera telemàtica.

Mireia Mollà s’ha referit a el “punt d’inflexió per al futur de l’agricultura” que suposen les noves estratègies europees com ‘De la granja a taula’, o els ecoesquemas; una de les propostes que planteja la nova PAC i que vincula el finançament amb la protecció i la conservació de terra i la coberta vegetal, l’ús reduït dels productes fitosanitaris o la valorització energètica.

“La producció agrària s’ha revelat essencial durant l’Estat d’Alarma. Les persones han pres consciència de el compromís de el sector de la producció amb la casa comuna, amb la salut i el medi”, ha assenyalat la consellera.

El president d’ALAS, Pedro Gallardo, ha defensat el reconeixement de l’agricultura com a desenvolupament econòmic i el caràcter essencial de la producció agrària, no només per a l’alimentació, sinó també per a la creació de riquesa.

En aquesta línia, Mollà també ha apel·lat a la rendibilitat de les explotacions i ha exposat les línies obertes per la Conselleria per definir i oficialitzar els costos de producció.

La titular d’Agricultura, finalment, ha coincidit en la importància de la transparència amb el consumidor. Un exercici de comunicació per posar en valor “els alts estàndards que caracteritzen la producció agroalimentària a la Comunitat Valenciana”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: