Compromís-Sumar blindarà la sanitat pública i enfortirà l’atenció primaria

La sanitat i la salut de les persones és un dels eixos principals de les polítiques que Compromis-Sumar elevarà amb veu forta i contundent a Madrid la pròxima legislatura. La coalició plantejarà al Congrés “blindar la gestió pública» de la sanitat, que passa per l’eliminació, per llei, de les possibilitats de mercantilitzar la salut i privatitzar-ne la gestió, com acostuma a fer la dreta. Tanmateix, proposa un pla de xoc per enfortir l’Atenció Primària en tot l’Estat, garantint que un de cada quatre euros el 25%- del pressupost en matèria sanitària, per al finançament directe a les comunitats autònomes puguen augmentar personal, millorar l’assitència, millorar hospitals i centres de salut i especialitats, i adquirir material sanitari.
El candidat de Compromís-Sumar al Congrés per Castelló, Carlos Navarro, que s’ha reunit aquest dimecres amb Intersindical, ha remarcat que “cal repensar el model sanitari públic, reforçar l’atenció i garantir l’accés universal com a drets irrenunciables front un dreta i ultradreta que mercantilitzen la salut de la ciutadania”. I ha remarcat que altra qüestió fonamental en matèria sanitària que s’ha de resoldre de manera urgent és el pagament del deute sanitari que l’Estat manté amb la Generalitat pels desplaçats sanitaris, calculat en més de 800 milions d’euros”.
Finalment, Navarro ha remarcat, dins de les mesures d’enfortiment de la salut pública que planteja Compromís-Sumar, la necessitat d’establir la garantia d’accés universal a l’atenció sanitària pública en tot l’Estat, regular les llistes d’espera i la supressió del copagament farmacèutic de pensionistes i regulació de les aportacions de la resta amb millor progressivitat per tal que les rendes altes paguen més i les mitjanes i baixes menys.
La coalició proposa un Pacte d’estat per la salut mental, per a augmentar les plantilles de professionals de psicologia per garantir l’accés de tota la població que ho necessite, i mesures específiques per abordar la salut mental de joventut i previndre el suïcidi juvenil, amb atenció específica en centres educatius.
I, contra el negacionisme de la dreta, garantirà el dret efectiu de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs en hospitals públics i l’accés gratuït a la píndola del dia de després
En quant als metges, s’ampliaràn les places de formació de medicina, infermeria i psicologia en les universitats públiques, amb criteris de distribució geogràfica segons les necessitats de la sanitat de cada territori. Augment de les places de formació MIR, EIR i PIR, també segons les necessitats. AIxí mateix, es crearà una indústria farmacèutica pública per a investigar, produir i comercialitzar medicaments d’ús hospitalari i per a tractaments de malalties rares, entre d’altres, a més de fomentar la recepta esportiva.

Informació i Foto: Compromis-Sumar

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: