Borriana rebrà la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana en un concert al Teatre Payá el dimecres 19 de juliol

Aquest dimecres 19 de juliol a les 19 h al Teatre Payà tindrà lloc el Concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Amb la direcció d’Edgar López i Miquel Massana la prestigiosa formació orquestral interpretarà la Rapsòdia Espanyola de Maurice Ravel, la Simfonia núm. 5 de Xostakóvitx i l’estrena absoluta de l’obra Contrafactum I: de Cabanilles de Josep Planells, compositor resident 2023-2024 de l’orquestra. Cal destacar que aquesta no és la primera estrena absoluta que realitza la Jove Orquestra al Teatre Payà, ja que el 23 de juliol de 2014 ja va estrenar la suite simfònica L’olimp dels déus del prestigiós compositor alacantí Óscar Navarro/Navarro.

El concert és gratuït però cal treure la invitació prèvia a la web http://www.entradesborriana.com, a Buraudio (Escorredor, 58) dimarts de 10 a 13 hi dimecres i dijous de 17 a 19 h oa les taquilles del teatre una hora abans del concert.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va ser creada per la Llei Valenciana de la Música el maig de 1998 i depèn orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de la Música. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics/músiques menors de vint-i-sis anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats. Des de la seva creació i fins al 2017 el director musical i pedagògic va ser Manuel Galduf. El 2017 van estar convidats com a directors Beatriz Fernández Aucejo a la primavera i Pablo Rus Broseta a l’estiu, que el 2018 es va convertir en el seu director artístic i musical. És també des del 2018 que es convida un director perquè lidera el treball d’una de les trobades programades anualment. Han estat directors convidats: Rubén Gimeno, Hiliar García Gázquez i el 2022 seran Josep Vicent, seguit d’Álvaro Albiach. Des del seu començament compta amb la figura del director o directora assistent, com ara Júlia Cruz Carceller (2018-2021), i des del desembre del 2021 ho són Edgar López Juan i Miquel Massana. Així mateix, des del 2001, i cada tres anys, l’IVC designa un compositor resident, les obres del qual són estrenades per la JOGV; aquesta responsabilitat ha recaigut successivament César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miquel Gálvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll, Óscar Navarro/Navarro, Carlos Fontcuberta i Marc García Vitoria. Al repertori de l’OGV cal destacar la presència de música actual i obres de compositors valencians, als quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: