Compromís reclama al Govern millorar la seguretat i connexió de la CV-10 amb l’AP7 si descarta finalment el tram Vilanova-Hospitalet

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat avui que la setmana vinent reclamarà a través d’una iniciativa “una eixida digna per a l’A-7”, que havia de connectar per autovia el tram pendent de Vilanova d’Alcolea  (Castelló) a l’Hospitalet  (Tarragona), de manera que si el Govern descarta finalment i es desdiu de les seues paraules “ha de passar per millorar la connectivitat i la seguretat de l’actual CV-10 en els voltants de l’aeroport de Castelló amb el litoral i l’AP-7”. Per a Mulet  “és d’una ineficiència i una incompetència manifesta haver executat amb dècades de construcció i expropiacions un vial amb dos carrils per sentit com és la CV-10 que havia de ser l’autovia gratuïta de l’interior que vertebrara el nostre país i comunicara amb Europa i Catalunya, per a ara deixar-lo com un nou coll de botella en les comunicacions, cosa a la que ja ens té el Govern acostumat als valencians, independentment de si està el PSOE en el Govern o el PP”.

 

Des de Compromís  assenyalen que “com ja vam fer amb l’Executiu  de Rajoy, exigirem a l’actual Govern una execució sostenible amb el territori o unes millores consensuades i pactades amb el territori que facen viable la connexió de la CV-10 amb la N-340 i AP-7 o amb una CV-10 amb traçat i seguretat millorat que connecte litoral i interior amb carreteres com la CV-13, la CV-135 o l’N-232, ja que quatre carrils no poden passar d’una plomada  a convertir-se en una carretera comarcal amb un carril per sentit i amb una perillositat evident”.

 

Mulet ha insistit en els últims mesos en la situació de saturació que viu l’AP-7 des de la seua gratuïtat i que ha vist transvasat el trànsit pesat de camions, alhora que s’ha buidat l’autovia interior. Aquesta situació ha empitjorat l’estat del ferm de la via de peatge, que mostra perilloses ondulacions i problemes en el paviment, sense que el Govern es decidisca a actuar a pesar que ha senyalitzat el perill existent amb senyals, encara que oficialment assegure que no revesteix perill la situació.

 

Ahir Compromís va revelar que el Govern de Sánchez ha arribat a la conclusió que “la construcció de l’autovia A-7 entre Vilanova d’Alcolea i L’Hospitalet de l’Infant tindria un potencial de captació de trànsit reduït enfront d’una autopista AP-7 lliure de peatge com l’actual. Com a conseqüència, en tractar-se d’una infraestructura molt costosa tant de construcció com de manteniment amb una demanda no elevada, tindria una rendibilitat socioeconòmica reduïda, a més de causar notables impactes socials i ambientals per l’ocupació de terrenys cultivats o hàbitats naturals, l’efecte barrera per a la fauna i població, la generació de soroll en paratges actualment silenciosos, alteració de la hidrologia superficial i subterrània, etc. D’aquesta manera, en l’estudi previ es va analitzar que l’alternativa més favorable era la d’actuar sobre l’autopista AP-7”.

Per a Mulet, “és greu que ara, amb sepulcral silenci, abandonen un projecte que era vital per a vertebrar les zones centrals i de l’interior de les comarques de Castelló”. Ampliar l’actual CV10 per a convertir-la en autovia no és ni ha de ser cap apocalipsi mediambiental, “és simplement ampliar el traçat, fer-lo més segur, i per a minimitzar els impactes existeixen els tècnics i les mesures adequades. No poden ara exagerar un impacte insostenible per a rebutjar una infraestructura que fa dècades hauria d’estar en marxa”, ha insistit.

Mulet ha recordat que òbviament s’ha de prevaldre el màxim respecte amb la personalitat dels pobles, el seu paisatge i economia, de manera que es desbloquege aquesta inversió i una obra tan important per a les comarques d’interior“.

El senador ha insistit en la necessitat de millorar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià per carretera, la qual cosa suposaria nombrosos beneficis i augment en la seguretat en la N-340 i descongestionar l’Ap7, una major competitivitat empresarial, així com el desenvolupament de les comarques d’interior pròximes a l’A-7. “El protocol de Carreteres establia que havia d’estar executada en 2010 i en 2019 ja ens van donar llargues remetent a estudis previs, per la qual cosa presentarem noves preguntes. En teoria s’han efectuat estudis per trams d’aquesta actuació, s’ha invertit diners públics per a efectuar tot tipus d’estudis, i ara ens diuen que res de res”.

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: