Compromís promet un professional de psicologia en cada centre de salut i ambulatori

«Compromís crearà la figura de l’especialista de salut mental de capçalera per a facilitar que l’atenció a la salut mental siga sempre amb la mateixa persona. I per a aconseguir-ho, s’incorporaran professionals de psicologia en el sistema sanitari que garantiran personal de psicologia en cada centre de salut i consultori de Castello». Així ho ha assegurat el cap de llista de Compromís a les Corts per la demarcació de Castelló, Vicent Marzà, durant un col·loqui de propostes i alternatives per a afrontar l’epidèmia de salut mental que estem patint i en el qual també ha participat el líder de Més País, Íñigo Errejón, i la psicòloga castellonenca, Anna Àvila.

Durant l’acte, presentat pel candidat a l’alcaldia, Igansi Garcia, Marzà ha aprofitat per a anunciar un pla de xoc per la salut mental a Castelló i un reforç en la Sanitat com el que hem fet en Educació, que incrementarà els recursos de l’Atenció Primària”.
Sobre aquest tema, Íñigo Errejón, que com a diputat va obrir el debat en el Congrés sobre salut mental, ha defensat un model com el que proposa Compromís: “Cal prendre’s de debò la salut mental, que és un problema greu que afecta la nostra societat, i especialment a milers de joves. L’atenció mental ha de ser un dret per a tots i totes, en els centres de salut, i que no depenga dels diners que tinga cadascun”.
Errejón ha relatat que polítiques d’aposta pels serveis públics i de suport a la ciutadania poden ajudar a fer front a aquesta epidèmia, perquè la precarietat laboral, la dificultat d’accés a l’habitatge; els problemes econòmics de col·lectius vulnerables acrecentan la incidència de les malalties mentals”.

Per part seua, la psicòloga castellonenca Anna Àvila, ha fet incidència en la situació dels professionals de Sanitat; en l’escàs temps que els i les facultatives tenen per a atendre cada pacient i també ha subratllat la incidència de gènere en aquesta qüestió. “És imprescindible un reforç sanitari i un pla específic i amb recursos per a donar resposta a la ciutadania”.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: