Compromís presentarà mocions en els municipis per a mantindre el servei d’Educació Ambiental

Compromís presentarà en tots els municipis amb representació una moció per a continuar amb els projectes, programes i campanyes dels equips d’educadores i educadors ambientals que donen serveis en els municipis de la província de Castelló a càrrec a la Diputació Provincial.

El diputat provincial, David Guardiola, ha lamentat que “no podem entendre com un servei que ha funcionat tan bé, s’elimine per a l’any vinent”, i a més, finançat amb Fons Europeus, que “esperem que no repercutisca amb sancions per no realitzar el servei”. “És moment de complir amb els estàndards i directives europees, en matèria de gestió i educació ambiental”.

La importància d’este servei arriba en aquells municipis amb menys de 5.000 habitants, ja que “el seu treball pròxim a la població facilita la connexió directa amb els ciutadans, promovent una responsabilitat individual i un compromís per a protegir i preservar el medi ambient”. En este context, la província de Castelló els últims anys ha fet un pas significatiu en implementar un servei d’educadors ambientals en els 115 municipis, demostrant un compromís palpable amb la conscienciació ambiental i l’aliança amb el Pacte Verd Europeu”.

El servei d’educació ambiental s’impartia fins al moment amb diferents programes, com “El millor residu, el que no produim” en la zona sud de la província, a Castelló, “Recicla de Categoria”, o en la zona nord, “La R-evolució”. “Esperem que es continuen realitzant, i que el PP recapacite en la Diputació de Castelló, i mantinga un servei que ara és més necessari que mai”, ha apuntat el portaveu provincial.

Guardiola ha explicat que “la presència d’educadors ambientals en tots els municipis de Castelló reflecteix un compromís ferm amb la sostenibilitat i la conformitat amb els estàndards europeus”, per la qual cosa “no sols educa, sinó que també inspira canvis tangibles en el comportament de la ciutadania, impulsant un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient”.

Compromís exigirà també que la Generalitat Valenciana se sume als projectes, programes i campanyes dels equips d’educadores i educadors ambientals que donen serveis en els municipis de la província de Castelló.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: