Compromís per Vila-real exigeix al Govern que deixe ‘d’estudiar’ i actue en el desdoblament de l’N-340 al seu pas per la ciutat

Compromís per Vila-real exigeix ​​a Govern central que deixe d’estudiar i que actue d’una vegada per totes en una qüestió d’imperiosa i urgent necessitat, com és el desdoblament de la carretera Nacional 340 al seu pas per la ciutat, que des de fa anys compta amb un elevat índex d’accidents i de mortalitat.

La portaveu, Maria Fajardo, assenyala que “el nostre company, el senador Carles Mulet, que sempre està pendent d’aquest tema, ha tornat a preguntar recentment i la resposta és de llibre: ho estan estudiant”. En aquest sentit, lamenta que “hagen d’estudiar tant que a la fi passen els anys i la carretera seguisca sent un perill pel qual molts conductors eviten transitar, a causa de l’alta taxa de mortalitat que registra”.

“Eixir a l’N-340, tant a Vila-real com en altres punts, és eixir a jugar-se la vida i així ho veiem pràcticament cada dia”, indica, “una ciutat com la nostra no mereix mostrar als món una imatge tan lamentable i infrahumana com la que ofereix a qualsevol conductor que passe per aquesta carretera. És de vergonya i una reivindicació històrica que tots els governs, del color que siguen, obvien “.

Per la seua banda, el senador Carles Mulet, que sempre es fa ressò de les peticions i necessitats dels vila-realencs, assenyala que ha preguntat en diverses ocasions per les mesures que pensa adoptar el Govern per donar solució a aquest cas i en quin termini i “la resposta sempre és demolidora, al mateix temps que decebedora”.

L’última pregunta del senador sol·licitava duplicar la carretera i ampliar i millorar els carrils d’incorporació a la zona Est. “La seua resposta va ser que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana està desenvolupant un estudi de trànsit en el corredor format per l’AP-7, A-7 i N-340 i que quan acabe es projectaran les actuacions que resulten necessàries”, explica, “en definitiva, el de sempre, allò que els i les vila-realencs porten anys esperant”.

Així mateix, Mulet també ha demanat l’ampliació i millora dels carrils d’incorporació a la N-340 des de l’Hospital de la Plana -dels tres accessos amb què compta la ciutat, el més perillós- que a més dóna pas a la CV-185, vial que uneix la ciutat amb la veïna Borriana. “Hem recordat que seria més que necessària la seua implicació i que aquests accessos són altament perillosos, a causa de l’elevat nivell de trànsit i a l’existència d’un sol carril, però el Govern respon que no hi ha res a solucionar a la zona, perquè tot està bé i que en els pressupostos de 2021 hi ha una partida per a conservació i millora de la seguretat viària a les carreteres de l’Estat que passen per Castelló “, denuncia,” com si així ja estigués tot solucionat”.

Tant Fajardo com Mulet lamenten que “els vila-realencs no mereixen un Govern que sistemàticament ignore la nostra ciutat i que no coneix el territori, ja que si vingueren alguna vegada i veieren in situ el que passa -en cas que tingueren consciència- es donarien pressa a arreglar immediatament aquest despropòsit de carretera”. “Una llàstima que siguen uns especialistes en estudiar, però mai en complir”, conclouen.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: