Compromís per Castelló obrirà les Urgències 24 hores al Raval Universitari i impulsarà el centre de Sequiol

Compromís per Castelló vol donar un nou impuls a la sanitat pública i transformar-la el servei de salut com s’ha fet amb l’educació, enfortint l’Atenció Primària i blindant-la amb més recursos i una millor organització adaptada a les necessitats d’una societat que està envellint-se, posant al centre el servei públic i les millores de les condicions de treball del sector. La coalició reivindicarà l’execució amb prioritat del nou l’Hospital General Universitari de Castelló, amb la dotació de personal necessari amb habitacions d’ús individual, i així ho han abordat aquest matí des de la candidatura municipal Pau Sancho, Francesc Mezquita, Lola Peñarrocha i Anna Escrig, a l’entrada del centre sanitari.

 

Tanmateix, Compromís millorarà el servei d’Atenció Primària i dignificar la situació dels treballadors i treballadores, prioritzant l’obertura del servei d’urgències 24h al Centre de Salut del Raval Universitari, o la construcció del Nou Centre de Salut de Sequiol per donar solució a la congestió del Centre de Salut de Palleter.

 

El candidat a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, ha destacat que “a Compromís volem donar-li la volta a la sanitat com hem fet amb l’educació”. “La situació del centre d’Atenció Primària de Palleter és una de les principals urgències que tenim a la ciutat, i per descongestionar-lo és necessari donar un impuls al centre de Sequiol. Tampoc és de rebut que per falta de personal, les Urgències 24 hores del Raval Universitari no estiguen cobertes i que l’opció siga tapar el cartell amb una lona. El que necessitem és més personal per donar atenció”, ha reivindicat.

 

Garcia ha explicat que “ha estat gràcies a l’espenta de Compromís i també d’associacions de pacients, sindicats i col·legis professionals i dels mateixos càrrecs, que la Conselleria de Sanitat ha rectificat i aposte pel que realment ha d’apostar: un nou Hospital General Universitari de Castelló que tinga habitacions d’ús individual. No volem un megahospital, volem un hospital que atenga a totes les persones, a les famílies de Castelló”. En definitiva, el candidat ha assenyalat que “calen més recursos humans per donar una bona atenció i, sobretot, hem d’entendre que la sanitat ha d’incloure noves realitats, com la salut bucodental, la salut mental o ara que cada vegada tenim més gent gran, la salut geriàtrica ha d’ampliar-se al nostre territori”.

 

Al programa de Compromís en matèria sanitària, destaca, tanmateix, la implantació  juntament amb els centres de salut de la recepta esportiva, a més de garantir el servei integral de salut dental per a les persones amb rendes baixes. Garantir l’atenció de la salut mental al centres sanitaris, i implementar un Pla de Salut Mental amb prevenció a les escoles i instituts són altres de les propostes, a més de planificar programes municipals per a impulsar la vida independent de persones amb diversitat funcional, millorant les instal·lacions i els serveis, i proveir la sanitat pública de especialistes en geriatria que donen resposta a les necessitats actuals de la gent gran i previndre les futures. Per tancar, Compromís desenvoluparà un Pla Estratègic de Sexualitat Saludable amb l’alumnat, que incloga l’educació sexual i afectiva des de la diversitat i informar i en matèria de salut reproductiva, malalties de transmissió sexual i mètodes anticonceptius.

 

 

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: