Compromís per Almassora aconsegueix la unanimitat per a la seua proposta d’ajudes a la indústria ceràmica

Compromís per Almassora ha aconseguit que tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament d’Almassora hagen acordat una declaració institucional arran de la proposta presentada per la formació valencianista per tal d’exigir ajudes econòmiques a la indústria de la localitat i de les comarques del nord. Aquestes ajuden estan adreçades a combatre els sobrecostos i bloquejos generats pel trencament de les relacions comercials amb Algèria, arran del canvi de postura del govern de l’Estat en relació al Sàhara Occidental.

 

La portaveu de Compromís per Almassora, Diana Belliure, ha celebrat que “aquesta mesura de progrés  i de sentit comú haja sigut tan ben rebuda i esperem el mateix compromís de tots els partits alhora de posar-la en marxa i ajudar el sector que més treball crea a Almassora”.  “El responsable d’aquesta situació és el Govern de l’Estat, en mans del PSOE i Unidas-Podemos, i no descansarem en la nostra tasca de demanar-li una solució favorable al conflicte que han creat”, ha assegurat la regidora de Compromís.

 

En el contingut de la proposta impulsada per Compromís per Almassora, un dels punts fonamentals és el desenvolupament d’una línia d’ajudes a fons perdut, amb caràcter urgent i extraordinari, que servisca a les empreses per fer front als costos que s’han creat després de la crisi diplomàtica amb Algèria. A més, tal com va explicar Belliure en la presentació de la proposta, Compromís demana al Govern de l’Estat que cree una estratègia d’aplicació immediata per a combatre aquesta situació, mitjançant la convocatòria urgent dels governs autonòmics i els responsables d’internacionalització d’empreses i cambres de comerç amb l’objectiu de “definir les línies d’actuació i les característiques de les ajudes”.

 

En la declaració institucional que s’aprovarà hui a l’Ajuntament d’Almassora, els grups municipals volen sumar el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible per tal de contribuir a les ajudes extraordinàries per a les empreses taulelleres perjudicades pel trencament de les relacions entre Espanya i Algèria. La portaveu de Compromís per Almassora ha assegurat que tant el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, com el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, “han treballat en aquesta línia i han mostrat el seu suport a impulsar aquestes específiques, amb la finalitat de garantir milers de llocs de treball”

 

Cal recordar que, segons la moció que va presentar per Compromís per Almassora en la passada Junta de Portaveus, el sector industrial d’Almassora és un dels que més contribueixen a la indústria ceràmica de la província. Segons l’Estudi del Teixit Empresarial de la Província de Castelló 2014, a les comarques del nord es produeix el 80% de la producció estatal i el 90% de les exportacions de taulells i paviments ceràmics de tot l’Estat. A més, en les últimes dècades, ha tingut i segueix mantenint un pes important en la generació de llocs de treball a Almassora.

 

Al conjunt del territori, el sector ceràmic factura anualment 3.500 milions d’euros i dona llocs de treball directes a més de 16.000 persones en el País Valencià. La indústria taulellera valenciana és líder mundial per qualitat, disseny i funcionalitat, tecnològicament puntera i avançada en I+D+I, amb una estratègia basada fonamentalment en el valor i la qualitat del producte. Aquest sector representa el 14’4 % del PIB valencià i més del 20 % en la província de Castelló. Es tracta de la tercera indústria espanyola que més superàvit comercial aporta a l’Estat i Espanya és el primer estat exportador de ceràmica en volum de la Unió Europea i el segon del món.

 

 

 

Informació i Foto: Compromis Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: