Compromís denuncia que “estan prenent els cabells als usuaris del tren ia Pasqua no s’han recuperat les freqüències de trens anteriors a la pandèmia”

Les freqüències ferroviàries al País Valencià, segons el senador de Compromís Carles Mulet, “continuen amb buits de fins a cinc hores sense trens”, fet que demostra que “tot i la propaganda institucional que tot va tan bé, segueix sense recuperar-se la dignitat del servei, ni les freqüències anteriors a la pandèmia, cosa que està desmantellant alguns serveis com per exemple entre el Maestrat i Castelló-València que tant van costar d’implantar o la manca de confiança dels usuaris al tren, farts de demores i cancel·lacions entre Caudiel i Sagunt, Alacant i Villena o de l’abandó de la C3 València-Buñol-Utiel i la línia Xàtiva-Alcoi”.

Mulet ha assenyalat com “lamentablement els usuaris del tren de Rodalies i MD comprovaran, després de les vacances de Pasqua, que segueixen sense les esbombades freqüències, cosa que deixarà el tren en baixes xifres d’ús”. Renfe va anunciar el mes passat que havia incorporat a la seva mitjana distància nous serveis, fins a 4.298 setmanals a la mitjana distància i que la circulació de Rodalies se situava en el 90% respecte a l’oferta prèvia a la pandèmia.

El portaveu de Compromís al Senat ha denunciat a més que els trens han passat de 24 al dia a 18, que “hi ha franges de massa hores de buit sense els trens previstos a les Obligacions de Servei Públic”. Així, Mulet ha posat com a exemples de les 09.00 a les 14 hores sense trens entre Castelló i Vinaròs o de 09.25 a 13.08 de Vinaròs a Castelló.

“Aquesta absència de trens a franges centrals del matí i tarda en tots dos sentits fa un flac favor al servei i als veïns i visitants de moltes localitats. Parlem de persones que treballen en aquests municipis, que hi acudeixen per qüestions mèdiques o d’estudis i que no tenen més remei que encendre motors de cotxes perquè el transport públic i col·lectiu no s’adapta a les seves necessitats, cosa que en poc contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i la sinistralitat a la carretera”, afegeix Mulet.

La coalició sosté que “la pandèmia ha estat l’excusa per depreciar i retallar el servei” a nombrosos municipis i, en altres, com a la línia València-Conca, per tancar-la després de dècades d’abandonament, amb l’argument dels temporals.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: