Compromís demanarà en una moció pel 25N que la Diputació de Castelló declare la ‘tolerància zero’ amb la violència masclista

Compromís presentarà a la Diputació una moció pel 25N, Día Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, per a que la institució provincial declare la ‘tolerància zero’ amb la violència masclista i es comprometa a ajudar a les víctimes. La diputada, Maria Fajardo, ha recordat que tristament “son enguany ja 50 les dones assassinades per les seues parelles a l’Estat espanyol, màxima expressió de les violències a les que som sotmeses les dones pel fet de ser-ho”, situació que “no es pot tolerar per més temps ni negar aquesta xacra”.

Per això des de la coalició han presentat una moció en la que insten a la Diputació a expressar el seu rebuig cap a totes les manifestacions d’aquesta violència, donar suport a les mobilitzacions convocades, prioritzar polítiques contra la desigualtat i violència masclista i proporcionar materials dirigits a la prevenció, orientació i conscienciació a través dels mitjans públics i evitar subvencionar actes on les entitats facen servir dones com a reclam de forma sexista.

“Per un altra banda”, afegeix Fajardo “en la moció es demana la implicació de la Generalitat de cara a renovar els Pactes estatal i valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista i que es mantinguen la protecció de les víctimes; així com que s’incremente la dotació pressupostària en matèria d’igualtat de gènere per augmentar els recursos que les víctimes necessiten, com per exemple el servei de Dona Rural”, ha indicat.

Reclamacions al Govern central

La moció també té un apartat de demandes al Govern espanyol, com reclamar drets per a les dones que fugen de guerres, han sigut abusades, explotades o prostituïdes; una reforma legislativa que incloga totes las formes de violència contra les dones i mesures de protecció i auxili. Per últim reclama que les administracions locals puguen assumir les competències i finançament necessari en matèria d’igualtat.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: