Compromís demana comparega Marlaska i depure responsabilitats pel cas Ferreras i sanege les clavegueres de l’Estat

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat hui una petició de compareixença el Senat del Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè depure les responsabilitats de l’Estat en “el cas Ferreras” i semblants de guerra bruta contra formacions polítiques alienes al bipartidisme, i es comprometa al mateix temps a saneges les clavegueres de l’Estat i adopte mesures per a acabar amb casos com els que aquests dies són notícia.

 

Igualment, Mulet ha registrat una extensa bateria de preguntes que el Govern duerà contestar per escrit:

 

 

Aquests dies s’ha armat un enorme renou per la filtració d’enregistraments entre el Comissari Villarejo i el presumpte periodista Antonio García Ferreras que en teoria es van produir al maig de 2016, en les quals aquest últim va publicar sabent la seua falsedat gravíssimes per a implicar a Podemos en casos de finançament il·legal. No era la primera vegada que es publicaves notícies falses contra entra formació, a gratcient eren falses, en aquest mitjà ( la Sexta) en unes altres del mateix grup empresarial ( Antena 3,, La Razón) o del diari de faules Ok Diario.

Bona part d’aquestes notícies eren creades des de les pròpies clavegueres de l’Estat, des de la Secretària d’Estat d’Interior.

La controvertida conversa que ens ocupa es va produir deu mesos després que vera la llum una informació que va publicar ‘Ok Diario’, concretament al maig de 2016.

OK Diari va publicar el 6 de maig de 2016 la notícia falsa que Nicolás Maduro, 272.325 dòlars al líder de Podemos a través d’un banc situat en el paradís fiscal d’Illes Granadines.

Com recull el Pais, Aquella falsa exclusiva va ser difosa en La Sexta mitjançant una entrevista del director de Roent, Antonio García Ferreras, al director de OK Diari, Eduardo Inda.

Onze dies després d’aquells fets, el comissari José Manuel Villarejo, encara en actiu, es va reunir a menjar amb el president de La Razón i adjunt a la presidència d’Atresmedia, Maurici Casals, i amb el periodista Antonio García Ferreras.

En aqueix esmorzar, gravat com molts altres per Villarejo, el comissari va informar l’empresari i al periodista sobre alguns muntatges bastos del Ministeri de l’Interior per a desprestigiar a Podemos o als independentistes catalans.

Ferreras reconeixia que la faula era basta, però malgrat això, li va donar pàbul en el seu programa amb la clara intenció de sembrar el dubte i el descrèdit cap a Iglesias i Podemos

 

José Manuel Villarejo Pérez en 1993, es va reincorporar com a agent operatiu, o agent encobert, per a la Secretaria d’Estat d’Interior, dependent del Ministeri d’Interior, on va estar fins que a l’agost de 2016 va entregar la seua placa per jubilació en complir 65 anys

Pel que aquestes operacions es van produir durant la seua etapa dins de la Secretària d’Estat d’Interior.

Els enregistraments d’aquest comportament immoral, il·legal, indecent, fastigós, per part de García Ferreras són simplement un cas més de l’actuació de les clavegueres de l’estat contra partits polítics que posaven en escac el bipartidisme, des de noves opcions polítiques progressistes als partits polítics i dirigents independentistes.

 

Per això es pregunta al Govern, i especialment al Ministre d’Interior:

 

1.         Quina investigació adoptarà per a esbrinar, si l’estratègia per a dinamitar la credibilitat de Podemos, de partits independentistes i altres forces del canvi polític, ordides per Villarejo es van fer sota les ordres del Ministeri d’Interior com sembla indicar?

2.         Quines mesures va adoptar el Govern per a depurar responsabilitats i veure si més membres d’aquesta Secretària d’Estat d’Interior, en actiu o no, estan implicats en la guerra bruta contra aquestes persones i opcions polítiques?

3.         Quines mesures adoptarà el Govern per a portar davant la Fiscalia General de l’Estat aquest cas i altres semblants o equiparables?

4.         Quines mesures adoptarà el Govern per a evitar que mai més es produïsquen casos com aquests i se sanegen i eliminen les clavegueres de l’Estat?

5.         Coneix el Govern amb quins presumptes periodistes més es va ordir aquest tipus de plans per a atacar amb muntatges a polítics o partits?

6.         Quina quantitat s’ha abonat des de l’Administració General de l’Estat (detallant els ministeris, programes, campanyes, empreses públiques…etc) en concepte de publicitat o subvenció al mitjà de bulos OK Diario  any després d’anys des de 2014 fins a l’actualitat?

7.         Quina quantitat s’ha abonat des de l’Administració General de l’Estat (detallant els ministeris, programes, campanyes, empreses públiques…etc) en concepte de publicitat o subvenció al Grupo Planeta( any rere any des de 2014 fins a l’actualitat ( detallant el mitjà en qüestió, La Razón, Antena 3, La Sexta , Neox, Europa Fm, Atresmedia…etc?

8.         Coneix el Govern de més faules com els descrits que impliquen les denominades clavegueres de l’Estat o òrgans paraoficials dedicats a la guerra bruta contra rivals o altres opcions polítiques? Com s’ha actuat?

9.         Preveuen legislar sobre aquest tema per a penalitzar o apartar dels seus llocs de treball als qui utilitzen sabent la falsedat de les informacions els mitjans de comunicació per a crear climes favorables als seus plans o idees preconcebudes, alterant la realitat i la veracitat i el deure deontològic de la professió?

10.       Es pensa querellar el Ministeri d’Interior contra gentussa com Villarejo, Ferreras o altres protagonistes d’aquesta enregistraments, les pràctiques definitiva dels quals atempten contra la pròpia credibilitat de l’Estat i la Secretària d’Estat d’Interior o per contra es mostres satisfets amb aquests fets?

11.       Quins recursos posarà el Govern per a donar defensa a tots els nivells a les persones o entitats afectades per aquestes actuacions de les clavegueres de l’Estat?

12.       Quin pla adoptarà el Ministre de l’Interior per a sanejar les clavegueres de l’Estat, per a democratitzar les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, especialment els policials?

 

 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: