Compromís defensa una pesca sostenible i una gestió racional que permeta la viabilitat del sector i l’equilibri de l’ecosistema

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha presentat 18 esmenes a la futura Llei de Pesca Sostenible i Investigació Pesquera de la mà de les organitzacions ambientals ClientEarth, Ecologistes en Acció, Greenpeace, OurFish, SEU/BirdLife i WWF i de la comunitat de pescadors del Palmar (València).

 

Les esmenes pretenen una gestió racional dels recursos pesquers, els drets i aconseguir una flexibilitat i suport a la pesca artesanal, sempre que es garantisquen els criteris ambientals i socials. “Les esmenes busquen que els criteris utilitzats siguen els que més beneficien al sector i a l’equilibri, garantint la participació en la gestió pesquera, el manteniment de poblacions de peixos o la capacitat de càrrega de l’ecosistema”, ha assenyalat el portaveu de Compromís.

 

Per a aquesta formació valenciana “la mediterraneidad no s’entén sense la nostra mar, els nostres recursos, gastronomia i la gent que els treballa. El canvi climàtic pot suposar un trauma per a aquesta activitat i els nostres fons marins. 22 anys després de la vigent Llei de Pesca és necessària una llei que s’adapte als requeriments de la Política Pesquera Comuna i ens permeta avançar en la pesca sostenible i justa, deixant d’un costat els drets històrics d’alguns per damunt dels socials o ambientals, de manera que asseguren un futur just per a la gent de la mar”, ha assenyalat el portaveu de Compromís en la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

 

Drets per als pescadors del ’Albufera

D’altra banda, la formació valencianista ha plantejat diferents esmenes, arreplegant el sentir de la Junta Rectora del Parc Natural del ’Albufera, que reclama el reconeixement professional dels pescadors i pescadores artesanals del llac en el règim de la Seguretat Social, ja que l’actual model competencial les deixa al marge dels drets que sí que assisteixen a altres pescadors. “Les nostres esmenes demanen el reconeixement de la comunitat de pescadors del Palmar, incloure’ls en la Llei, independentment de les aigües en les quals pesquen siguen marines o continentals, garantint la igualtat de tracte i oportunitats, ajudes, fons europeus, anticipar l’edat de jubilació o el reconeixement de malalties professionals, a més de millorar la coordinació entre administracions en matèria d’aqüicultura, marisqueig i pesca en aigües interiors i continentals, així com la seua participació dins del sector”.

 

 

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: