Compromís defensa un nou model energètic, serveis bàsics als pobles i simplificació de la burocràcia en la Cimera d’Alcaldies de la Diputació de Castelló

Els representants municipals de Compromís a les comarques del Nord han defensat aquest matí a la Cimera d’Alcaldies de la Diputació de Castelló un nou model energètic per fer front a l’especulació energètica que pateixen els pobles afectats per la línia MAT i per la MAGDA. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Hèctor Ramos, ha reivindicat l’oposició del seu grup a les línies de generació i transport massiu d’energia deslocalitzada a l’interior. «Hem de continuar en la línia del Pla de Transició Energètica per a contribuir a establir un model energètic a escala humana i que afavorisquen les comunitats energètiques locals».

Per altra banda, tant Ramos com l’alcalde de Xodos, Miguel Ferrer, han demanat que la Diputació continue col·laborant amb la Conselleria en les actuacions en matèria agrària per tal de protegir la taronja de malalties com el cotonet i l’aranya, o la processionària en les àrees forestals, i en l’impuls de productes emergents en el mercat com n’és la garrofa. «El sector agroalimentari de proximitat és el nostre segur per al futur i hem d’impulsar-lo des de totes les administracions», han manifestat.

Per acabar, Ferrer, en representació dels pobles més xicotets governats per Compromís a les comarques del Nord, ha reclamat la garantia de serveis bàsics als municipis que pateixen el despoblament, com n’és l’accés a l’aigua potable i donar suport a altres sense competència directa, com la salut i l’educació. I en eixe sentit ha demanat que la Diputació siga «la mà dreta de Conselleria per a desenvolupar el Pla Convivint».

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: