Comencen les obres del carril bici de Primat Reig i les de millora del tram final del de l’Avinguda del Port de València

Després de la signatura ahir dilluns de les actes d’inici d’obra, en el transcurs de les pròximes hores es desenvoluparan els primers treballs per a estendre al llarg de 2’4 quilòmetres el nou vial ciclable que vertebrarà bona part dels barris del nord de València al llarg de l’avinguda del Primat Reig.

L’obra, que es prolongarà durant tres mesos i mig, s’iniciarà en l’extrem de Primat Reig que connecta amb el carril bici que travessa l’avinguda de la Constitució, i situarà el carril bici bidireccional de 2’50 metres d’ample en la calçada, immediatament pegat a la vorera sud de l’avinguda. En el seu recorregut, vertebrarà la xarxa ciclista ja existent connectant amb els carrils bici de l’avinguda Constitució, Almassora, Cavanilles, Dr. Gómez Ferrer i Blasco Ibáñez.

Esta desembocadura des de Primat Reig al carril de Blasco Ibáñez serà possible gràcies a la prolongació de l’itinerari del carril bici segregat a través de la via de servei de l’Avinguda de Catalunya en sentit d’entrada (al costat de l’edifici de l’hotel Renasa). En l’altre extrem de l’avinguda, l’itinerari conclourà (o s’iniciarà) en sengles breus trams de ciclocarrer, a causa de la presència del pas a nivell inferior que connecta Primat Reig i Peset Aleixandre. L’actuació inclou la creació de noves dàrsenes en les parades d’EMT de tot l’itinerari, de cara al fet que les persones usuàries del transport col·lectiu puguen entrar i eixir de l’autobús en condicions de seguretat i accessibilitat.

CORRECCIÓ I MILLORA EN L’AVINGUDA DEL PORT.

De la mateixa manera, este dilluns s’han produït els treballs de poda dels arbres de la via que han permés que hui, dimarts, comencen les operacions per a suprimir el carril bici sobre vorera de l’Avinguda del Port en el tram comprés entre Serradora i JJ Domine. El seu espai serà recuperat per a l’ús per als vianants, mentre en paral·lel es crearà un nou vial ciclable de 535 metres, en calçada, bidireccional i 2,50 metres d’ample, quedant així cinc carrils per a la circulació (tres per al trànsit motoritzat i dos per al no motoritzat), el carril d’ús exclusiu per a EMT i taxi i la zona d’estacionament.

Totes dos actuacions, la de Primat Reig i esta de l’Avinguda del Port, van ser triades per la ciutadania dins de la ‘Consulta Ciutadana d’Inversions en Barris 2018’. “El suport ciutadà a les polítiques municipals de transformació i foment de la mobilitat sostenible han sigut fonamentals per a tirar avant estos projectes, l’ús dels quals immediatament massiu és la prova més fefaent de la bona senda que va emprendre València en 2015 apostant per la bicicleta i la reducció de l’ús de vehicles de motor en els desplaçaments interns”, ha apuntat el regidor de mobilitat Giuseppe Grezzi.

“Per part de la Regidoria de Mobilitat considerem molt important seguir esta senda i per això hem presentat en el projecte obert de Decidim VLC tres projectes similars que falten en els districtes de Jesús, Patraix i l’Olivereta; però és la ciutadania la que té a la seua mà, votant en els pressupostos participatius, ajudar a completar eixa xarxa que està suposant un benefici col·lectiu per a la ciutat allà on es troba”, ha conclòs.

 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: