Comencen les obres de reforma de l’antic ambulatori de Borriana

Amb la signatura avui de l’acta de replanteig s’inicien les obres per a la relocalització i concentració dels Serveis Socials municipals i de l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social

Es tracta d’una actuació cofinançada a l’50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí la signatura d’l’acta de replanteig que formalitza el començament de les obres de reforma de l’edifici de l’antic ambulatori del carrer València, per a la relocalització i concentració dels Serveis Socials municipals i de l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Les obres, adjudicades a Urbamed Infraestructures, SL, amb un pressupost de 1.415.077 euros, basant-se el projecte bàsic redactat per AQUIDOS Arquitectes Tècnics i Gestió SLP, tenen previst un termini màxim d’execució de les obres de nou mesos, més el termini de garantia i posterior liquidació de l’contracte.

Maria Josep Safont ha recordat que es tracta d’una actuació cofinançada a el 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) de el Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

La reforma de l’edifici, ha subratllat l’alcaldessa, complirà amb l’objectiu de “millorar les instal·lacions de l’antic edifici i revifar i dinamitzar l’entorn de la zona urbanística de la Bosca, per tal de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana “.

Igualment, ha manifestat, executant aquestes obres s’acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per ubicar-los en “aquest modern edifici i renovat, que concentrarà i millorarà altres serveis d’atenció a el públic”.

Pel que fa a la intervenció, l’alcaldessa ha explicat que comprèn la reforma completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l’estructura, cobertes i parcialment els tancaments, i ha recordat que l’edificació és d’una antiguitat superior a quaranta anys.

A l’qüestió, ha puntualitzat que l’antic ambulatori és “un edifici situat dins el casc urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandonament durant més de 15 anys”.

Característiques de la reforma

El projecte bàsic i d’execució de la reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, distingeix dues actuacions clarament diferenciades: la major part de l’edifici es destinarà a la recol·locació dels Serveis Socials i part de la superfície de la planta baixa s’habilitarà com a local independent destinat a les oficines de l’CAISS.

L’edifici objecte de reforma consta d’una planta soterrani, planta baixa, dos pisos i cassetó de coberta, comunicant-les plantes entre si mitjançant una escala situada a la cantonada de l’solar i un ascensor. Les plantes no ocupen la totalitat de l’solar, quedant reculades dels límits laterals i formant-se un pati interior obert a la façana del carrer de València.

La superfície d’ocupació de la parcel·la és de 688m², mentre que la superfície construïda total de l’edifici és de 2.298m², dels quals 367m² se situen sota rasant a la planta de soterrani i 1.931m² estan construïts sobre rasant del carrer.

Pel que fa a les superfícies construïdes de les plantes sobre rasant, la planta baixa té una superfície construïda total de 688m², dels quals 250m² corresponen a l’CAISS; la planta primera té una superfície construïda total de 670m²; la planta segona té una superfície construïda total de 516m² havent-se eliminat l’cassetó preexistent.

procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seva satisfacció per la signatura d’l’acta de replanteig que posa “el fermall per a l’inici de les obres”, una reforma que es pot fer, “per fi”, després d’un llarg procés i reiterades peticions i gestions des del any 2012 que va finalitzar amb la signatura a finals de l’any 2019 de l’acord de cessió d’ús per 30 anys de l’edifici per part de Govern a favor de l’Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici “.

L’alcaldessa ha recordat que l’edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració de el nou Centre de Salut. Amb l’entrada de la nova Corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, realitzant continus i efectius contactes amb tots els estaments implicats, a l’objecte de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: