Comença el Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA

El proper dilluns 13 de juliol comença la VIII edició de Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia-UA, una edició que, per primera vegada, tindrà format digital per adaptar-se a les circumstàncies actuals. La UA ofereix una doble programació de teatre en l’ensenyament i teatre professional ja que, com a institució pública educativa, la UA promou la pràctica teatral entre l’alumnat universitari i de batxillerat i, així mateix, ofereix a tota la ciutadania muntatges d’obres de companyies professionals .

El programa està integrat per un total de 15 enregistraments d’obres de teatre clàssic (no en directe) que s’emetran en línia a l’adreça: https://cultura.ua.es/festival-alcudia. A l’acabament de cada obra, s’emetran entrevistes amb els seus directors i actors.

El festival, com ja és tradicional, dedicarà la primera setmana a el Teatre de l’Ensenyament (de l’13 a l’17 de juliol), cinc dies en què s’oferiran dues propostes diàries: la primera sessió, a les 18 hores, estarà protagonitzada per companyies aficionats d’instituts i universitats, i les segona part, a les 20 hores, anirà a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant.

La Setmana de Teatre de l’Ensenyament donarà començament el dilluns 13 de juliol amb “Enxarxant a Celestina”, a les 18 hores, de la mà de la Companyia de Teatre de la UMH (versió lliure d’Adam Rodríguez sobre la Celestina); i les 20h l’Aula de Teatre de la UA representarà “La tempesta, de William Shakespeare”, amb direcció d’Iván Jiménez. El Dimarts 14 de juliol, serà el torn de el grup teatral de l’IES La Foia d’Ibi, i la seva obra “Medea, d’Eurípides” (18 hores). A les 20h l’Aula de teatre de la UA posarà sobre les taules l’obra “Hècuba”, amb dramatúrgia i direcció de Pascual Carbonell. El dimecres 15 de juliol, a les 18 hores, el Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant presentarà l’obra “Hipòlit, d’Eurípides”, amb direcció de Marién Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors de el grup de teatre La Nau Argo. A les 20h l’Aula de Teatre de la UA arribarà amb “Pluto”, sota la direcció i dramatúrgia de Pascual Carbonell. El dijous 16 de juliol, l’IES matematic Vicent Caselles Costa de Gata de Gorgos, representa Aulularia (la comèdia de l’Olla), de Plaute, amb direcció de Vicent Buigues (18 h) ia les 20 hores serà el torn de l’Aula de Teatre de la UA amb “l’ham de Fenisa”, de Lope de Vega, amb dirigida per Ricardo Arquers. Finalitzarà la setmana de Teatre de l’Ensenyament el divendres 17 de juliol, de la mà d’Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant, que representarà “Antígona”, de Sòfocles a les 18 hores (Fernando Nicolau, Marién Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors del grup de teatre La Nau Argo); i amb l’obra “Electra” de l’Aula de Teatre de la UA, dirigida per Ricardo Arquero (20 hores).

El dilluns 20 de juliol donarà començament la segona part del Festival: La Setmana de Teatre professional, amb cinc obres de Teatre Clàssic, a les 20 hores.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: