Colomer reitera l’aposta de Turisme per impulsar la “gran reconversió” dels festivals cap al model de ‘Festivales Intel·ligents’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana per impulsar la “gran reconversió” dels festivals musicals cap al model de Festivals Intel·ligents.

Així ho ha manifestat en la inauguració del segon lliurament de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical), que se celebra aquest divendres a Castelló de la Plana durant la celebració de la 10a Fira Trovam!.

Colomer ha reiterat que “donar suport a la música és estar al costat correcte de la Història, especialment en una terra de músics com la nostra” i ha remarcat que “els festivals són producte turístic de primer ordre que estan recollits a la Llei de Turisme, i fa molts anys que generem atracció turística a través d’ells”.

També s’ha pronunciat sobre el futur del recinte de festivals de Benicàssim, on Turisme té previst invertir 1,5 milions d’euros els propers dos anys per transformar-lo en un espai referent “d’innovació, sostenibilitat i transformació tecnològica”.

Així, ha recalcat que “Benicàssim, en els darrers 25 anys, s’ha caracteritzat per l’aposta ferma per la música en viu, ja que allà van néixer els festivals” i ha assenyalat que “és l’espai ideal per intervenir i fer un recinte ho més competitiu possible”.

Colomer també ha explicat que en els darrers anys “hi ha hagut una gran eclosió de festivals i és moment de reflexionar i repensar sobre la nostra marca de qualitat de festivals Mediterranew Musix”. Per això, des de Turisme s’ha creat una taula de treball amb les principals entitats representatives del sector per analitzar la situació actual i el futur de manera conjunta i consensuada.

Les jornades Tiim van sorgir el 2019 com a fruit del conveni de col·laboració entre l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana i en aquesta quarta edició se celebren en tres entregues diferents a Benidorm (el 4 d’octubre), a Castelló de la Plana ia València, els dies 24 i 25 de novembre.

Programació Jornades Tiim Castelló de la Plana

L?obertura de la jornada Tiim l?ha fet el titular de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el president de MusicaProCV, Sergi Almiñana.

En aquesta sessió s’ha celebrat una taula rodona per abordar els ‘Festivals Intel·ligents i el FIB a la promoció turística de la ciutat de Benicàssim’, epicentre del turisme musical durant 25 anys. En aquest debat hi han participat el secretari autonòmic de Turisme, l’alcaldessa de Banicàssim, Susana Marqués; l’exdirector executiu del FIB, Pepe Corral, i l’autor del llibre Aquí vivia jo: una crònica emocional dels meus 25 anys al FIB, de Joan Vich.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: