Colomer lliura el distintiu acreditatiu de Municipi Turístic a l’Ajuntament de Dénia

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha lliurat aquest dimarts a l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha reconegut l’esforç que ha fet Dénia per superar totes les exigències del nou estatut del municipi turístic i ha ressaltat “la posada en valor del treball exemplar i l’esforç del sector turístic de Dénia”.

A més, ha recordat que “la reconceptualització del municipi turístic suposa un canvi de paradigma, una aposta real i clara per uns valors i principis que de debò han de definir les nostres destinacions” i ha explicat que “ara es premia i reconeix a les destinacions conscients, dinàmics i compromesos en la transformació, que compleixen criteris qualitatius, més enllà dels quantitatius i on el pes del turisme és evident a la seva societat i la seva economia”.

Per part seva, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha assenyalat que “aquest reconeixement suposa per a nosaltres altres actius com unir als esforços locals el suport de la Generalitat”, i ha afegit que “aquest suport té com a contrapartida el nostre compromís en qüestions com la sostenibilitat, la qualitat o la participació ciutadana en el disseny de la nostra destinació turística”.

Dénia se suma a les destinacions de la Comunitat Valenciana de Benidorm, València, Gandia, Benicàssim, Cullera, Campello, Peníscola i Calp que han complert la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació a la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic.

Cal ressaltar que el passat mes de desembre va entrar en vigor el Decret 203/2021, de 17 de desembre, del Consell, de modificació del Decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana, (es va publicar al Diari Oficial de la Genaeralitat Valenciana el 29 de desembre de 2021).

Aquesta modificació s’ha realitzat amb l’objectiu principal de flexibilitzar els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es pugui ampliar a un nombre més gran de municipis de la Comunitat Valenciana.

A la modificació també s’ha afegit la diversificació en tres categories: municipi turístic d’excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat, en compliment de l’article 29 de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que assenyala que ‘l’estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i les obligacions establerts’. Així mateix, s’ha concretat la manera de complir alguna de les obligacions exigides.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: