Colomer: “L’esperança per a la recuperació del turisme està en el segon semestre si s’accelera el ritme de vacunació i la pandèmia ho permet”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apuntat que “l’esperança per a la recuperació de l’turisme està posada en el segon semestre del 2021”, però sempre condicionat a “la capacitat d’accelerar el ritme de vacunació, i en l’evolució de la pandèmia “.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després d’inaugurar juntament amb el director general de la Societat de Projectes Temàtics CV, Antonio Rodes, la trobada ‘Solucions Tecnològiques per a empreses turístiques’, organitzat per Districte Digital Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat.Tur .

El responsable de Turisme ha valorat l’últim informe d’Exceltur, publicat aquest mateix matí i que analitza el primer trimestre del 2021 a Espanya.

Francesc Colomer ha assenyalat que “Exceltur reflecteix un primer trimestre molt dolent en el conjunt de l’turisme espanyol” i que des de Turisme “havíem pronosticat en alguna manera que el primer semestre del 2021 seria molt complicat i difícil amb les dificultats de l’turisme internacional, amb els tancaments perimetrals, i amb un ritme de vacunació no desitjat “.

Segons Colomer, “l’esperança està posada en el segon semestre, en la capacitat d’accelerar el ritme de vacunació i que l’evolució de la pandèmia permeti a un sector com el turístic recuperar les constants vitals”.

Així mateix, s’ha mostrat prudent per establir pronòstics i ha assenyalat que “tot sembla indicar que el ritme de vacunació serà clau per a aquesta remuntada i la recuperació de el sector”.

En aquesta línia, ha indicat que “sabem que la demanda existeix i que no hi ha hagut una crisi de producte, o de competitivitat turística, ni de desgast de la nostra oferta, sinó que hi ha una pandèmia duríssima a nivell global”. Per això, ha incidit que “a el compàs de la recuperació sanitària, el turisme ressorgirà”.

Pel que fa a la finalitat de l’estat d’alarma el proper 9 de maig, Francesc Colomer ha recalcat que la Generalitat prendrà les decisions “a l’compàs de l’autoritat científica i sanitària” i ha afegit que “l’important és que les xifres de la pandèmia ens acompanyin per anar flexibilitzant i per anar permetent el flux, l’intercanvi, la mobilitat, perquè aquest és un sector que sense viatges ni mobilitat està condemnat a patir moltíssim “.

Colomer ha recalcat que “per minimitzar els durs efectes de les restriccions de mobilitat, des de la Generalitat impulsem el programa Bo Viatgem”, a què ha definit com “un instrument que vam posar en marxa precisament contemplant l’escenari que realment hem viscut què és de fomentar el mercat interior dels propis valencians en el nostre territori, i ha funcionat raonablement bé “.

Així i tot, el titular de Turisme ha incidit que amb el turisme intern “no en tenim prou i necessitem tant el turisme nacional com el turisme internacional”.

Recuperació de l’Imserso

Colomer també ha explicat que des de Turisme “estem mantenint contactes amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per instar a recuperar el programa Imserso més aviat possible, amb més potència i més que es recuperi el que s’ha perdut, ja que en el 2020 no hi va haver Imserso i hi ha un deute pendent amb les destinacions receptors com el nostre “.

Així mateix, ha afegit que “en les negociacions estem també tractant que l’Imserso es renovi amb altres preus i amb una altra rendibilitat, que no descansi en l’altruisme de el sector hoteler i que sigui més rendible per sector, per al territori receptor”.

Solucions tecnològiques per a empreses turístiques

‘Solucions Tecnològiques per a empreses turístiques’ ha estat clausurat per la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, es desenvolupa en el marc de la col·laboració conjunta entre Districte Digital i INVAT · tur i l’objectiu és que les empreses, sota el paraigua de l’hub tecnològic, puguin apropar solucions tecnològiques a el sector turístic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: