Colomer encapçala una missió comercial de l’AVT a la Xina

Informació i Foto: http://www.gva.es

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha anunciat el reforç del Pla d’Acció amb la Xina amb l’objectiu de posicionar a la Comunitat Valenciana en aquest mercat. En concret, el dilluns, 13 de novembre, comença una missió comercial a la Xina amb l’objectiu de potenciar la notorietat de la marca Comunitat Valenciana i la seua oferta turística en el mercat xinès.

Entre altres propostes, destaca la promoció del producte de la Ruta de la Seda i la realització de diverses presentacions de destinació, la signatura d’acords institucionals turístics i comercials, missions inverses, participació en esdeveniments en el mercat xinès i el desenvolupament d’accions de màrqueting online i suports de comunicació. Així mateix, estan previstos per a 2018 acords d’actuació amb diferents touroperadors xinesos, líders al país.

Per reforçar aquestes actuacions Colomer va a realitzar una visita institucional a Pequín, del 15 al 17 de novembre, per reunir-se amb l’empresa xinesa líder en turisme emissor, Caissa Travel Group, i amb el major operador turístic de viatges online més gran de la Xina, Ctrip Beijing.

A més, el president de l’AVT mantindrà reunions amb empresaris i mitjans de comunicació especialitzats en turisme com Voyage, la Xina Travel Agent i Tourism Mitjana. Així mateix, en agenda hi ha prevista una trobada amb responsables de la plataforma de viatges Mafengwo, que ofereix a 80 milions d’usuaris informació sobre guies de viatge.

Cal destacar que aquest viatge institucional s’emmarca dins el conveni que té l’Agència Valenciana del Turisme amb l’Associació Càtedra Xina per al foment de la imatge de la Comunitat Valenciana quant a promoció turística i cultural.

Per a Colomer “el mercat xinès és una gran oportunitat per al sector turístic de la Comunitat Valenciana i la nostra intenció és obrir totes les vies de negociació possibles per iniciar una relació que ens de visibilitat davant un segment tan rellevant”.

A més, ha incidit que un dels eixos de la política turística és “l’impuls de nous productes turístics i la introducció en nous mercats que ens permetin diversificar l’oferta i incrementar el valor afegit dels nostres destins”. Dins d’aquesta estratègia, “el turisme cultural és part essencial dels projectes que estem desenvolupant, com una forma de potenciar la nostra cultura, tradicions, festes, història i patrimoni”.

De fet, representants d’Algemesí també es traslladaran a Pequín del 16 al 19 de novembre, per promocionar la seva festa de la Muixeranga, reconeguda per la UNESCO, al 8th ICCN Workshop. Algemesí serà la seu de la següent edició del Workshop ICCN el 2018 i està previst que representants del municipi, al costat del secretari autonòmic de Turisme, participin en la cimera que se celebra aquest any a Pequín i recullin el testimoni per convertir-se en seu de la propera edició. Inter City Intangible Cultural Cooperation (ICCN) és una organització internacional acreditada per la UNESCO per salvaguardar el Patrimoni Immaterial i el desenvolupament local sostenible.

Mercat turístic xinès

Xina és el primer mercat emissor de turistes del món, amb més de 135 milions de viatgers el 2016, un 6% més que en l’exercici anterior, i una despesa de 240.000 milions d’euros, un 12% més. El 2016, Espanya va rebre 580.000 visitants xinesos, segons el nombre de visats expedits, un 46% més que l’any anterior i sis vegades més que a principis d’aquesta dècada.

El turista tradicional xinès ha estat el que viatjava a través d’un operador turístic fins ara es tractava d’una persona gran que viatjava a Espanya una vegada. Però en els últims anys, el mercat potencial s’ha acostat al viatger de la generació millenial. La nova tendència entre les noves generacions d’aquest país és que rebutgen viatjar en grup i prefereixen anar per lliure: es tracta d’un perfil de viatger de classe mitjana alta, que viu a la ciutat i que visita les ciutats, no tant les platges, i que domina l’anglès i no necessita ajuda de guies.

Espanya ha estat el país on més ha crescut el turisme xinès durant l’Any Nou Lunar, la temporada més alta de viatges al país asiàtic. Els visitants xinesos van augmentar un 88,7% en els passats mesos de gener i febrer de 2017, i el nostre país va ser el destí europeu amb més visitants procedents de la Xina, quan el 2015 va ser cinquè. De fet, en els últims anys s’ha incrementat el nombre de rutes entre el nostre país i aquest mercat, fins a arribar als 25 vols setmanals que s’operen en l’actualitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: