L’Hospital General de València ha celebrat aquesta setmana la I Jornada de lactància materna per a famílies

Informació i Foto: http://www.gva.es

L’Hospital General de València ha celebrat aquesta setmana la I Jornada de lactància materna per a famílies, que ha reunit mares, futures mares i als seus familiars amb una proposta d’activitats que s’han desenvolupat al pati de l’hospital, davant del pavelló Matern-Infantil .

Durant la jornada els assistents van participar en els tallers de porteig bàsic, d’alimentació complementària i BLW, falsos mites i creences de la lactància materna i body painting per a embarassades. Aquest últim taller ha comptat amb la col·laboració de artterapeutes del màster d’Artteràpia de la Universitat Politècnica de València, a través de IDECART (Institut de per a la Recerca i el Desenvolupament dels Processos de Creació i Desenvolupament).

Raquel Hervás, supervisora ​​de sala de parts, ha explicat que al llarg de la trajectòria del Comitè de Lactància Materna “s’han realitzat jornades de lactància per a professionals, però va sorgir la necessitat baixar al carrer o, millor dit, al pati per apropar el comitè , i amb això l’hospital, de la mà dels grups de suport de lactància i criança que col·laboren amb nosaltres, a les nostres mares i famílies “.

La intenció de dur a terme aquesta iniciativa ha estat crear un format distès i proper on siguin les mares les vagin interactuant amb les diferents taules on es tracten temes que els preocupen ara, com el porteig, l’alimentació complementària guiada pel nadó, etcètera. “A més, volíem que la resta de la família es sentís convidada perquè la criança és qüestió de família en tota la seva diversitat”, ha afegit Hervás.

Al principi aquesta jornada es va dissenyar per a la població que atén el departament València-Hospital, però després es va decidir obrir-la i ampliar-la a totes aquelles persones interessades. Segons Núria García Carbonell, metge adjunt del Servei de Pediatria, “el nostre objectiu és fomentar la lactància materna, donar suport a aquestes famílies que aposten per la salut dels seus fills i per això volem, tots plegats, gaudir d’aquest dia”.

Des de la Comissió de Lactància Materna ja es van realitzar dues jornades adreçades als professionals i la intenció és que aquesta primera jornada per a les famílies es pot deixar de forma bianual. “Com comissió sempre hem apostat per la formació dels professionals i vam veure que era necessari ampliar aquesta formació a la famílies per difondre coneixements i potenciar la relació hospital-comunitat, en aquest cas de l’entorn del lactant”, afegeix García Carbonell.

Durant la jornada també es repartiran 80 exemplars de les Guies per a les mares que alleten, cedides pel Servei d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries, del govern basc.

Acreditació de la IHAN

El departament València-Hospital General fa anys que ve fent una forta aposta per la lactància materna. Així doncs, l’octubre de 2016 el centre de salut de Fuensanta es va convertir en el primer centre d’Atenció Primària a Espanya que va aconseguir la Designació CS-IHAN durant l’avaluació de la Fase 4D, després de superar amb èxit totes les fases anteriors i els requisits , en els quals ha mostrat un grau d’excel·lència en molts d’ells.

Aquest estiu deu centres del departament van aconseguir el certificat que els va acreditar conjuntament com a centres compromesos pel seu treball per a la promoció i el desenvolupament de la lactància materna natural a la fase 2D. I l’Hospital General de València també va obtenir el certificat de la primera de les quatre fases que l’acredita com a hospital compromès pel seu treball per a la promoció i el desenvolupament de la lactància natural.

Aquest compromís s’inscriu dins de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN), impulsada per l’OMS i UNICEF, i que té per objecte animar els hospitals, centres de salut i sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: