Colomer: “Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteixen amb una previsió d’ocupació superior al 80% per a Setmana Santa”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteixen amb una ocupació superior al 80% per a aquests dies festius de Setmana Santa”, que s’espera augmentar amb les “reserves d’última hora” , cada cop més usuals entre els viatgers actuals.

A més, ha informat que per als hotels de l’interior, la previsió d’ocupació “ascendeix al 75%”, destaca l’interior de Castelló que “frega pràcticament el ple absolut, amb unes expectatives superiors al 92%”.

Colomer ha fet públics així els resultats del sondeig que ha elaborat Turisme Comunitat Valenciana a una mostra d’hotels de totes les categories, tant d’interior com de costa, per comprovar l’ocupació hotelera real de dijous sant a dilluns, concretament per a les nits del 14, 15, 16 i 17 d’abril, respectivament.

El titular de Turisme ha destacat que “es tracta de xifres molt similars al 2019” i ha destacat que “es confirma així el camí de reactivació turística iniciada aquest any 2022”. A més, ha incidit que “ja es pot començar a comparar els resultats amb altres anualitats prèvies a la pandèmia, atès que en els dos darrers anys gran part de la planta hotelera ha estat tancada”.

Colomer ha recordat que aquests bons resultats estan motivats per la recuperació del mercat internacional a la Comunitat Valenciana, que ja mostra el seu dinamisme i registra només els dos primers mesos de l’any prop de 675.000 turistes estrangers; així com per l’impacte del Bono Viatgem que acumula només per a aquests dies de Setmana Santa, prop de 4.500 reserves que sumaran 50.000 pernoctacions addicionals de turisme local.

Ocupació al litoral

Aquesta mateixa Enquesta demostra que entre les destinacions del litoral destaca Benidorm amb una previsió d’ocupació del 90% per a aquesta Setmana Santa, i la ciutat de València que registra una ocupació mitjana del 87,25%.

En conjunt, per al litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l’ocupació estimada se situa en un 70,12%, mentre que el grau de previsió per al litoral de Castelló puja a un 75,17%.

Per part seva, els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm, ja registren una ocupació sobre reserves confirmades del 74,96%. Amb tot això, la mitjana docupació dels hotels del litoral de la Comunitat Valenciana se situa en un 81,88%.

Els hotels dʻinterior superen el 75% dʻocupació

La previsió d’ocupació als hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana puja a un 75,12%, segons els resultats del sondeig elaborat per Turisme.

Per províncies, destaca linterior de la província de Castelló, que té unes expectatives docupació del 92,47%. El segueix, l’interior d’Alacant, que ja té reservat per a aquests dies un 66,19% ia l’interior de la província de València, les reserves dels hotels arriben a data actual un 63,31%.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: