Colomer: “Benidorm rep la primera declaració com a Municipi Turístic de la Generalitat amb la nova normativa de la Llei de Turisme”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la placa que acredita a la ciutat com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha ressaltat que “Benidorm rep la primera declaració d’acord amb el nou Estatut d’el Municipi Turístic, que és més restrictiu que l’anterior”, i ha explicat que “el mestre doctorat segueix sent Benidorm, ja que és la primera ciutat que arriba a aquesta condició amb el nou marc legal la condició de municipi turístic “.

Poden ser reconeguts amb la condició de Municipi Turístic les destinacions que acreditin el compliment uns requisits concrets pel que fa a població turística, places d’allotjament turístic, recursos turístics i importància de l’turisme en l’economia local.

Beneficis i compromisos de ser Municipi Turístic

Les localitats reconegudes com a turístiques per aquest estatut tindran finançament especial per a compensar l’esforç econòmic que suposa atendre la població turística que reben.

L’Estatut preveu dues possibilitats, d’una banda tindran atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d’infraestructures o activitats de promoció turística.

D’altra banda, tindran vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins el Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

El municipi que obté l’estatut turístic assumeix els compromisos inclosos en el Codi Ètic de l’Turisme Valencià i ha de complir a més amb una sèrie d’obligacions per mantenir la seva condició. Entre d’altres, destaca el fet d’oferir informació turística i la senyalització, protecció i promoció dels recursos turístics.

Així mateix, ha de comptar amb un pla de mesures per a la sostenibilitat i la qualitat de l’turisme i la qualificació de el personal vinculat a el sector. El municipi turístic ha de treballar cap a la gestió com a destinació turística intel·ligent i aprofitar instruments com la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

A més, ha de posar en marxa sistemes de qualitat com els que promou Turisme CV a través de Qualitur, així com col·laborar amb mitjans municipals en les inspeccions contra l’intrusisme que realitza la Generalitat.

Presentació Benidorm Island

Prèviament a l’acte de lliurament, el secretari autonòmic i l’alcalde de Benidorm han mantingut una reunió a l’Ajuntament amb el grup de treball ‘Corredor Turístic segur amb les Illes Britàniques, referenciat a l’Aeroport Alacant-Elx’.

Després de la reunió s’ha presentat el projecte ‘Benidorm Island’, que busca plasmar que Benidorm “es comporta per al mercat britànic com una illa, quedant els turistes radicats en el seu terme municipal sense mobilitat més enllà el mateix”, ha explicat Colomer.

“Benidorm té en aquests moments xifres de contagis similars a les dels municipis de les Illes Canàries per la qual cosa qualsevol mesura que s’acordi o es dissenyi per a l’arxipèlag canari pot ser directament aplicable a Benidorm”, ha assenyalat.

Es tracta d’un projecte pilot pensat per a la destinació Benidorm però es preveu que pugui ser replicat i adaptat per a la resta de la Comunitat Valenciana, així com per a altres mercats emissors internacionals presents en les destinacions que operen des dels aeroports de València i Castelló.

Francesc Colomer ha explicat que “des de Turisme Comunitat Valenciana ens sumem a aquesta causa és absolutament justa, noble, encertada i pionera, que a més, d’aquesta manera reforcem el missatge d’unitat, perquè el turisme és una victòria d’equip”.

Així mateix, ha ressaltat que “aquest projecte és fonamental i està molt ben armat”, a el temps que ha mostrat tot el suport de la Generalitat “treballant a la banda de el sector i de Benidorm”.

Colomer ha destacat que “Benidorm altra vegada irromp marcant el rumb i la porta de sortida i de resposta a un futur que de cap manera estem disposats a perdre l’optimisme” i ha posat èmfasi que “tots estem treballant per recuperar posicions, i per això hem de vèncer les enormes dificultats que no resideixen a la voluntat dels turistes “.

En aquest sentit, ha explicat que els britànics ja han dit que “aquí estan més segurs que allà” per això ha reiterat que “hem de traslladar als espais diplomàtics i a aquells que prenen decisions que no ens poden seguir lesionant”.

Finalment, Colomer ha incidit que “regionalitzar la interpretació de com evoluciona la pandèmia és molt més sensat, lògic, cabal i racional que fixar-te en les grans dades de l’estat nacional” i que “abaixar la mirada als territoris turístics que sí que han fet els deures i són segurs és la línia de defensa que ens ha de seguir unint “.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: