Climent reafirma el compromís de la Generalitat Valenciana amb el foment del disseny com a estratègia empresarial i motor d’innovació

Informació i Foto; http://www.gva.es

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rfa Climent, ha reafirmat, en el transcurs de la inauguració de les noves instal·lacions del Centre de Documentació de Disseny a l’escola d’Art i Disseny Superior de València, el compromís de la Generalitat amb el foment del disseny com a estratègia empresarial i com a motor d’innovació.

En la inauguració, que també ha comptat amb la presència de la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, el conseller ha destacat que “per a aconseguir empreses realment innovadores és necessari impulsar el potencial del disseny com a element que garanteix la diferenciació i el seu valor afegit, dels seus productes i de la seua imatge en els mercats”.

El fons del Centre de Documentació Impiva Disseny pertany a l’Ivace i reuneix material sobre disseny gràfic i imatge, disseny de moda, industrial i de producte, d’interiors i arquitectura, art i cultura, així com continguts teòrics.

Compta amb un total de 8.200 volums, entre llibres i quaderns de tendències, una gran hemeroteca que inclou algunes de les principals revistes que s’han publicat sobre aquests temes i material multimèdia, catàlegs, i material gràfic.

Cal destacar que l’Ivace, a través de les seues línies d’impuls a la innovació, facilita la incorporació del disseny en les empreses. Per això, ha afegit Climent, “disposar d’un centre de documentació especialitzat, sens dubte, contribueix a l’impuls del disseny, ja que ofereix informació, formació i serveis per a facilitar el treball dels dissenyadors i propiciar els contactes entre dissenyador i empresa”.

A més, ha continuat, “amb la ubicació dels fons del centre de documentació Impiva Disseny en l’Escola d’Art estic segur que es dinamitzarà la seua utilització, facilitant el seu accés a un major nombre d’usuaris potencials, entre els quals es troben els creatius del disseny”.

L’escola és, per a Climent, “un aliat idoni per a acostar el servei del Centre de Documentació a la societat valenciana, ja que és l’interlocutor natural per a accions de dinamització amb estudiants que es formen en les seues aules i amb associacions professionals i a més està interessada també a potenciar la seua relació amb empreses”.

Per últim, ha posat l’accent en la unió d’esforços de l’Ivace i l’Escola d’Art, “per a no perdre tot aquest material de valor incalculable, que no pot perdre’s i que constitueix una significativa dotació cultural per a la ciutat”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: