Política

Climent: “L’aposta de la Generalitat pels centres tecnològics ha estat fonamental perquè hagin pogut donar una resposta ràpida a les necessitats de material durant la pandèmia”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha destacat que “l’aposta de la Generalitat per la generació de coneixement i tecnologia en els centres tecnològics ha estat fonamental perquè aquests hagin pogut donar una resposta ràpida, en un molt curt espai de temps, tot just un mes, a les necessitats de material sanitari per combatre la crisi “.

Climent ha fet aquestes declaracions en la presentació de l’ ‘Demostrador d’Indústria 4.0’ desenvolupat per l’Institut tecnològic de producte infantil i d’oci (AIJU) dirigit a el sector de transformació de plàstics, en què ha estat acompanyat de la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresària (Ivace), Júlia Company.

El projecte, anomenat ‘Optimització i Monitorització a temps real d’un taller de Iiyección-Taller 4.0′, ha estat finançat per la unitat d’innovació de l’Ivace amb 374.000 euros.

El taller compta amb les últimes tecnologies digitals que s’han instal·lat a l’empresa Vicedo Martí SL, dedicada a la fabricació de motlles, injecció de plàstics i muntatge “i els resultats obtinguts -ha destacat Rafa Climent- reforcen la necessitat d’aplicar aquestes tecnologies per a l’estalvi de costos i l’augment de la competitivitat “.

Durant la seva intervenció, el responsable d’Economia ha destacat que “projectes com aquest posen en relleu que els centres tecnològics són els millors socis estratègics per a les empreses, desenvolupant projectes a la mida de les seves necessitats i transferint resultats a el teixit empresarial”.

El projecte Taller 4.0 sorgeix de la necessitat que les empreses de el sector de l’plàstic i tallers de matriceria de la Comunitat Valenciana visualitzin els beneficis de l’aplicació de la Indústria 4.0 en un entorn real i es plantegin la incorporació de les solucions que es presenten en aquest demostrador.

Com ha explicat el director de AIJU, Manuel Aragonés, “les empreses de el sector estan conscienciades de la importància d’aplicar tecnologies habilitadores de la Indústria 4.0, però, és cert, que observem que calia demostrar l’aplicació real i efectiva d’aquestes eines en empreses dels sectors de taller de motlles i de transformació de plàstic “.

“Totes aquestes solucions implantades en els processos reals de fabricació permeten obtenir informació real de quin és l’esforç que hauria de fer una empresa per a la seva aplicació i quin és el rendiment mitjà que ofereix en eficiència a aquests processos”, ha indicat Manuel Aragonès.

Aplicacions tecnològiques en la pime Vicedo Martí

Després d’un diagnòstic de la viabilitat de l’aplicació de diferents eines digitals aplicables a una empresa tipus de sector, s’han implantat diverses tecnologies en les àrees de matriceria, injecció, muntatge i magatzem de l’empresa Vicedo Martí SL.

Entre aquestes tecnologies es troben la visió artificial per al control de la qualitat de les peces, la fabricació additiva de metall, tecnologia RFID per al control de motlles o la utilització de drones per a la gestió de l’magatzem, entre d’altres.

L’aplicació d’aquestes tecnologies ha tingut com a resultat importants beneficis com la reducció de la documentació en paper i dels temps de fabricació, un augment de la productivitat, una gestió eficient dels recursos productius o una millora de la qualitat dels productes i servei , entre d’altres.

Per Julia Vicedo, directora financera de Vicedo Martí, “sumar-nos a aquesta quarta revolució industrial és possible i necessari també per a les pimes, ja que això derivarà en major productivitat i eficiència amb menors costos i, si volem ser competitius en un futur proper, hem pujar-nos a el tren de la transformació digital i apostar per la implementació de solucions tecnològiques que ens permetin avançar i millorar cada dia “.

Suport de l’Ivace als centres tecnològics

El 2020, el Ivace continua donant suport de manera decidida el desenvolupament de l’activitat d’R + D dels centres tecnològics amb 47 milions d’euros per donar resposta a les necessitats, tant actuals com futures, de les empreses i els sectors productius de la Comunitat .

Aquest pressupost es divideix en dues línies d’ajuda. Una, dotada de 27 milions d’euros, està dirigida a finançar la investigació que avui encara no té resultats que es puguin transferir a les empreses, però imprescindible per avançar en noves tecnologies, nous materials, nous productes o serveis.

Una línia que “s’ha demostrat més necessària que mai en l’actual crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19”, segons el cosneller.

La segona línia d’ajuda, dotada amb 20 milions d’euros, està dissenyada per a donar suport a projectes d’R + D els resultats puguin ser transferits i implantats a curt termini en les empreses valencianes, per a donar-los suport en la seva activitat i contribuir a la millora de la seva competitivitat , com és el cas de l’ ‘Demostrador Indústria 4.0’ d’AIJU.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint